LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 01-16-2003, 11:01 AM   #1
CuteAndFluffy
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Location: Sweden
Distribution: RedHat 7.3
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
snd-seq-oss problem


I have been trying for days to get my Creative Soundblaster Live! 5.1 to work in Linux! I've tried Slackware 8.1, Debian 2.2, Redhat 7.3, Redhat 8.0 and Mandrake 9.0, and it was only in Mandrake that the sound worked, but it's only in Redhat the network worked! So right now I'm using Redhat 7.3 (8 was VERY buggy!) and just tried to install the ALSA-drivers so I can get some sound. Everything works fine until I'm gonna "insmod" snd-seq-oss. I get this error-message:

/lib/modules/2.4.18-3/kernel/sound/acore/seq/oss/snd-seq-oss.o: init_module: Device or resource busy
Hint: insmod errors can be caused by incorrect module parameters, including invalid IO or IRQ parameters
/lib/modules/2.4.18-3/kernel/sound/acore/seq/oss/snd-seq-oss.o: insmod /lib/modules/2.4.18-3/kernel/sound/acore/seq/oss/snd-seq-oss.o failed
/lib/modules/2.4.18-3/kernel/sound/acore/seq/oss/snd-seq-oss.o: insmod snd-seq-oss failed

Does anybody have an idea of what can be wrong??
 
Old 01-16-2003, 11:11 AM   #2
CuteAndFluffy
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2003
Location: Sweden
Distribution: RedHat 7.3
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I tried the command "dmesg" and at the bottom it said:

ALSA ../../../alsa-kernel/core/seq/oss/seq_oss.c:223: can't register device seq

Does that say anything to anybody??
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
snd-emu2k1 module missing after installing Intel sound driver snd-azx comatosebuddha Linux - Software 15 01-25-2006 01:39 AM
AIX diagela error message seq.no 119/118 Hathazi Judit AIX 9 07-26-2005 08:46 AM
where is the snd-mixer-oss.o? ayiiq180 Linux - Software 3 09-13-2004 01:54 PM
Issue with snd-pcm-oss and snd-mixer-oss; OSS load failed EnigmaX Slackware 3 07-26-2004 04:26 PM
Sound Conflict: snd-via82xx & snd-emu10k1 Electronkz Linux - Hardware 6 03-29-2004 12:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:15 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration