LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-27-2012, 11:10 AM   #16
Hunty6
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2012
Posts: 10

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled

Quote:
Originally Posted by edong23 View Post
ok.. i figured it outish. We arent certain which step did it, so ill give you the jist of all of them. first make sure these packages are installed:

pulseaudio libao4 paprefs libpulse-mainloop-glib0 pulseaudio-module-jack pavucontrol pulseaudio-module-hal pulseaudio-module-x11 gstreamer0.10-pulseaudio pulseaudio-utils libasound2-plugins paman pulseaudio-module-gconf libgconfmm-2.6-1c2 libpulse-browse0 pavumeter libglademm-2.4-1c2a pulseaudio-esound-compat libpulse0 libpulse-dev pulseaudio-module-bluetooth pulseaudio-module-zeroconf

we then uninstalled whatever the default flash player was, and installed the "official" one, which was the adobe-flash-installer.

once this was done, create a file called /etc/asound.conf and paste this into it:
Code:
pcm.pulse {
    type pulse
}
ctl.pulse {
    type pulse
}
pcm.!default {
    type pulse
}
ctl.!default {
    type pulse
}
after this, delete the ~/.pulse folder, it will be recreated.
then sound worked in firefox. now then, im not certain which steps are not needed and being as this computer is 80 miles away from me, it is difficult for me to poke further, however, ill watch this thread and if this doesnt work, let me know and ill gain access again and we can look further. good luck!

--edit--
before trying sound in firefox/flash, killall -9 pulseaudio it will restart.


Did first step ( installing the multiple packages) and got it fixed! Didn't have to uninstall the default flash player and install a new one, somehow I got sound now. I also turned down the volume a little (from 100% to about 95%) on the alsamixer, just to make sure. Thanks a whole lot!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Linux Mint 13 “Maya” Xfce RC released! LXer Syndicated Linux News 0 07-01-2012 06:31 AM
LXer: A Beginner's Guide to Linux Mint 13 Maya LXer Syndicated Linux News 0 06-21-2012 12:20 PM
LXer: Linux Mint Maya vs. Windows 8! LXer Syndicated Linux News 0 06-03-2012 08:30 PM
linux mint 13 maya cannot connect to internet! pablo.b Linux - Newbie 4 05-28-2012 04:51 PM
LXer: Linux Mint 13 Will Be Named Maya LXer Syndicated Linux News 0 04-19-2012 05:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:34 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration