LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-11-2003, 04:18 PM   #1
rickenbacherus
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: colorado springs. colorado
Distribution: Debian-Sid 2.6.24-rt1
Posts: 290

Rep: Reputation: 30
eth0 recognized but no hardware address


eth0 link encap:ethernet HWaddr 00:00:00:00:00:00
broadcast multicast mtu:1500 metric:1
rx packets:0errors :0 dropped :0 overruns :0 frame :0
tx packets :0errors :0dropped :0overruns :0 carrier:0
collisions :0 txqueue :100
rx bytes :0 (0.0 b) tx bytes :0 (0.0 b)
interrupt :11 base addr :0xde00

lsmod tells me that the correct module (sis900) for this onboard NIC is loaded. How exactly did this come to be?
 
Old 05-11-2003, 05:25 PM   #2
markus1982
Senior Member
 
Registered: Aug 2002
Location: Stuttgart (Germany)
Distribution: Debian/GNU Linux
Posts: 1,467

Rep: Reputation: 46
What does /etc/network/interfaces say ?
 
Old 05-12-2003, 01:09 AM   #3
ifconfig
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
which version?
 
Old 05-12-2003, 01:11 AM   #4
ifconfig
LQ Newbie
 
Registered: May 2003
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
Try this:

lspci

Find this line:
Ethernet controller

And paste here what you see
 
Old 05-12-2003, 05:37 AM   #5
masand
Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
have u given the option og eht adress during installation as to get on its own,u can also setup this in the "setup" utility
 
Old 05-12-2003, 09:00 AM   #6
rickenbacherus
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: colorado springs. colorado
Distribution: Debian-Sid 2.6.24-rt1
Posts: 290

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Adding this line:

iface eth0 inet dhcp

to /etc/network/interfaces did the trick- thanks folks!

Still tho- I don't understand why it didn't have a hardware address.

Last edited by rickenbacherus; 05-12-2003 at 09:02 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eth0 not being recognized in Slackware 9.1 Lucinda Linux - Networking 5 05-20-2004 11:52 PM
Eth0 Not Being Recognized Lucinda Slackware 4 05-19-2004 11:32 AM
eth0 recognized but not recognized? rafc Linux - Newbie 7 04-21-2004 04:13 AM
eth0 not recognized (sometimes!) cucolin@ Linux - Networking 1 11-10-2003 05:33 PM
Should i use the eth0 ip address of my internet ip address when applying iptables ForumKid Linux - Security 2 01-03-2002 08:54 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:41 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration