LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware
User Name
Password
Linux - Hardware This forum is for Hardware issues.
Having trouble installing a piece of hardware? Want to know if that peripheral is compatible with Linux?

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-26-2006, 05:19 AM   #1
MaTrIx709
Member
 
Registered: May 2004
Location: UK
Distribution: Debian Testing
Posts: 70

Rep: Reputation: 15
ATI on Debian, driver stopped working


Hey all.

I'd installed the Debian Non-free ATI driver, and all was well.

After a few reboots, I noticed that the screen was refreshing as quickly as usual. I ran glxinfo and now direct rendering doesn't seem to be working.

Code:
gav@r2d2:~$ glxinfo |grep direct
Xlib:  extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
direct rendering: No
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
gav@r2d2:~$
I don't know where to begin to troubleshoot this problem. Any Help would be greatly appreciated.
 
Old 11-26-2006, 08:17 AM   #2
Spherical
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2006
Location: Dutchyland
Distribution: Gentoo 2.6.18 custombuild
Posts: 29

Rep: Reputation: 15
First off, what's your X version
Post up your xorg.conf please
and do a login to konsole, and then run startx, then post the end of /var/log/Xorg.0.log
 
Old 11-26-2006, 02:35 PM   #3
MaTrIx709
Member
 
Registered: May 2004
Location: UK
Distribution: Debian Testing
Posts: 70

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks for responding:

Code:
# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerFlags"
 Option "Xinerama" "on"
EndSection

Section "ServerLayout"
	Identifier     "Default Layout"
	Screen      0  "aticonfig-Screen[0]" 0 0
	Screen         "aticonfig-Screen[1]" RightOf "aticonfig-Screen[0]"
	InputDevice    "Generic Keyboard"
	InputDevice    "Configured Mouse"
EndSection

Section "Files"

	# path to defoma fonts
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/misc"
	FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
	FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/Type1"
	FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
	FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi"
	FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
	FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi"
	FontPath     "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
	Load  "i2c"
	Load  "bitmap"
	Load  "ddc"
	Load  "dri"
	Load  "extmod"
	Load  "freetype"
	Load  "glx"
	Load  "int10"
	Load  "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Generic Keyboard"
	Driver      "kbd"
	Option	    "CoreKeyboard"
	Option	    "XkbRules" "xorg"
	Option	    "XkbModel" "pc105"
	Option	    "XkbLayout" "gb"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Configured Mouse"
	Driver      "mouse"
	Option	    "CorePointer"
	Option	    "Device" "/dev/input/mice"
	Option	    "Protocol" "ImPS/2"
	Option	    "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "Generic Monitor"
	HorizSync    28.0 - 64.0
	VertRefresh  43.0 - 60.0
	Option	    "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "aticonfig-Monitor[0]"
	Option	    "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
	Option	    "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
	Option	    "DPMS" "true"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "aticonfig-Monitor[1]"
	Option	    "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
	Option	    "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
	Option	    "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"
	Identifier  "Generic Video Card"
	Driver      "vesa"
	BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
	Identifier  "aticonfig-Device[0]"
	Driver      "fglrx"
	BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Device"
	Identifier  "aticonfig-Device[1]"
	Driver      "fglrx"
	BusID       "PCI:1:0:0"
	Screen      1
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Default Screen"
	Device     "Generic Video Card"
	Monitor    "Generic Monitor"
	DefaultDepth     24
	SubSection "Display"
		Depth     1
		Modes    "1280x1024"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     4
		Modes    "1280x1024"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     8
		Modes    "1280x1024"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     15
		Modes    "1280x1024"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     16
		Modes    "1280x1024"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     24
		Modes    "1280x1024"
	EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "aticonfig-Screen[0]"
	Device     "aticonfig-Device[0]"
	Monitor    "aticonfig-Monitor[0]"
	DefaultDepth     24
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     24
	EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "aticonfig-Screen[1]"
	Device     "aticonfig-Device[1]"
	Monitor    "aticonfig-Monitor[1]"
	DefaultDepth     24
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     24
	EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
	Mode         0666
EndSection
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debian-amd64: dhcp-client stopped working hungrigerhaifisch Debian 5 06-27-2006 08:34 AM
Debian swapd package stopped working after Kernel 2.6.8 sixerjman Linux - Software 2 05-02-2006 06:08 PM
fglrx-driver vs ATI kernel driver for ATI Radeon 9200 in Debian Debian_Poland Debian 3 02-01-2006 02:10 PM
Debian sound stopped working HalfDiminished Debian 7 03-07-2005 01:25 PM
LAN stopped working, XP/Debian ImperiestroMary Linux - Networking 5 12-06-2004 02:49 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration