Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.


  Search this Thread
Old 05-17-2004, 12:39 PM   #1
LQ Newbie
Registered: May 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Can't connect to X11 window server Checking operating system version: must be redha

hello !... i have a problem with the oracle 10g installer. My operative system is Red Hat 9 Enterprise. When i run the installer, on my own machine , show the following error:

Checking installer requirements...

Checking operating system version: must be redhat-2.1, UnitedLinux-1.0 or redhat-3

All installer requirements met.

Preparing to launch Oracle Universal Installer from /tmp/OraInstall2004-05-17_11-57-15AM. Please wait ...[oracle@metis oracle]$ Oracle Universal Installer, Versión Producción
Copyright (C) 1999, 2004, Oracle. Todos los Derechos Reservados.

Xlib: connection to "" refused by server
Xlib: No protocol specified

Can't connect to X11 window server using '' as the value of the DISPLAY variable.

I am not connected to any server. The installer is on my own machine. It's critical. Please help me!..........

Old 05-17-2004, 06:58 PM   #2
LQ Newbie
Registered: May 2004
Location: Minneapolis, USA
Distribution: Mandrake 10CE
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
I'm guessing the problem is that:
1) your IP is not and so your DISPLAY variable isn't set correctly,
or 2) you're logged into the machine as one user (like pmarino) but you're trying to install as another user (like oracle).

It is more than likely #2. Easily solved. Go to an xterm (or other terminal) where you're logged in as pmarino and type "xhost +". This will allow anybody to open an X window on your monitor.

Then, try runInstaller again.
Old 09-20-2004, 04:18 PM   #3
LQ Newbie
Registered: Feb 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0

I am also faciing the same problem and running the same OS RH 9 ......did u get the solution to the problem ?



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't connect to X11 window server using ':0.0' as the value of the DISPLAY variable. defa0009 Linux - General 13 01-20-2012 02:55 PM
Cannot connect to X11 window server using ":).0" as DISPLAY variable cclack Linux - Newbie 4 09-06-2007 09:32 PM
Can't connect to X11 window server suresheva31 Linux - General 0 10-19-2004 02:17 PM
get "can't connect to X11 window server using :0.0" andytorn Linux - Newbie 3 05-09-2004 06:46 PM
xemacs configure unable to detect x11 window system macshark Linux - Software 0 11-22-2003 02:03 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:19 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration