LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Linux From Scratch
User Name
Password
Linux From Scratch This Forum is for the discussion of LFS.
LFS is a project that provides you with the steps necessary to build your own custom Linux system.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-11-2011, 06:08 AM   #31
janakiramulu
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: mangalore
Distribution: ubuntu
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 0

k i done back up

and new ld.so.conf as below:
root [ /etc ]# cat ld.so.conf
# /etc/ld.so.conf

/lib
/usr/lib
/usr/local/lib
/var/lib
/opt/lib
/opt/qt/lib
/opt/gnome-2.30.2/lib

# End

>root [ /etc ]# ldconfig
result:
ldconfig: /usr/lib/libstdc++.so.6.0.14-gdb.py is not an ELF file - it has the wrong magic bytes at the start.

shall do now exo-0.6.2.tar.bz2 ?

Last edited by janakiramulu; 06-11-2011 at 06:10 AM.
 
Click here to see the post LQ members have rated as the most helpful post in this thread.
Old 06-11-2011, 06:09 AM   #32
spiky0011
Senior Member
 
Registered: Jan 2011
Location: PLANET-SPIKE
Distribution: /LFS/Centos6.3/Debain
Posts: 1,742
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 244Reputation: 244Reputation: 244
That error pops up a few times ??
 
Old 06-11-2011, 06:13 AM   #33
druuna
LQ Veteran
 
Registered: Sep 2003
Posts: 10,532
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374
Hi,
Quote:
Originally Posted by janakiramulu View Post
shall do now exo-0.6.2.tar.bz2 ?
That is what you want isn't it?

You might want to remove all exo related (0.6.0 and 0.6.2) and start fresh with exo 0.6.0 (which is what the xfce build page suggests).

Hope this helps.
 
Old 06-11-2011, 06:25 AM   #34
janakiramulu
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: mangalore
Distribution: ubuntu
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i didnt reboot the system

see this i started as fresh installation -exo-0.6.0:
root [ /home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0 ]# ./configure --prefix=${PREFIX} && make && make install
make[2]: Leaving directory `/home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0/po'
Making all in python
make[2]: Entering directory `/home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0/python'
GEN exo.c
Could not write method ExoIconView.widget_to_icon_coords: No ArgType for gint*
Could not write method ExoIconView.icon_to_widget_coords: No ArgType for gint*
Could not write method ExoIconView.get_item_at_pos: No ArgType for GtkTreePath**
Could not write method ExoIconView.get_visible_range: No ArgType for GtkTreePath**
Could not write method ExoIconView.get_cursor: No ArgType for GtkTreePath**
Could not write method ExoIconView.enable_model_drag_source: No ArgType for const-GtkTargetEntry*
Could not write method ExoIconView.enable_model_drag_dest: No ArgType for const-GtkTargetEntry*
Could not write method ExoIconView.get_drag_dest_item: No ArgType for GtkTreePath**
Could not write method ExoIconView.get_dest_item_at_pos: No ArgType for GtkTreePath**
Could not write method ExoIconView.get_search_equal_func: No ArgType for ExoIconViewSearchEqualFunc
Could not write method ExoIconView.set_search_equal_func: No ArgType for ExoIconViewSearchEqualFunc
Could not write method ExoIconView.get_search_position_func: No ArgType for ExoIconViewSearchPositionFunc
Could not write method ExoIconView.set_search_position_func: No ArgType for ExoIconViewSearchPositionFunc
Warning: generating old-style constructor for:exo_toolbars_view_new_with_model
Warning: generating old-style constructor for:exo_wrap_table_new
Warning: Constructor for ExoIconBar needs to be updated to new API
See http://live.gnome.org/PyGTK_2fWhatsN...e-constructors
Warning: Constructor for ExoIconView needs to be updated to new API
See http://live.gnome.org/PyGTK_2fWhatsN...e-constructors
Warning: Constructor for ExoToolbarsEditor needs to be updated to new API
See http://live.gnome.org/PyGTK_2fWhatsN...e-constructors
Warning: Constructor for ExoToolbarsEditorDialog needs to be updated to new API
See http://live.gnome.org/PyGTK_2fWhatsN...e-constructors
Warning: Constructor for ExoToolbarsView needs to be updated to new API
See http://live.gnome.org/PyGTK_2fWhatsN...e-constructors
Warning: Constructor for ExoWrapTable needs to be updated to new API
See http://live.gnome.org/PyGTK_2fWhatsN...e-constructors
***INFO*** The coverage of global functions is 100.00% (12/12)
***INFO*** The coverage of methods is 88.50% (100/113)
***INFO*** There are no declared virtual proxies.
***INFO*** There are no declared virtual accessors.
***INFO*** There are no declared interface proxies.
make all-recursive
make[3]: Entering directory `/home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0/python'
Making all in examples
make[4]: Entering directory `/home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0/python/examples'
make[4]: Nothing to be done for `all'.
make[4]: Leaving directory `/home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0/python/examples'
make[4]: Entering directory `/home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0/python'
CC _exo_la-exomodule.lo
CC _exo_la-pyexobinding.lo
CC _exo_la-exo.lo
CCLD _exo.la
libtool: link: only absolute run-paths are allowed
make[4]: *** [_exo.la] Error 1
make[4]: Leaving directory `/home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0/python'
make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0/python'
make[2]: *** [all] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0/python'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0'
make: *** [all] Error 2

still same errors even for exo-0.6.2.tar.bz2 also
 
Old 06-11-2011, 08:27 AM   #35
janakiramulu
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: mangalore
Distribution: ubuntu
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hi druuna
this time i rebooted
root [ /home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0 ]# ./configure --prefix=${PREFIX} && make && make install
this time result:is
checking for libxf4util-1.0>=4.8.0 ...not found
***required package libxf4util-1.0 ..was not found
****please install libxfce4util-1.0(atleast version 4.8.0} or adjust
but i have already installed libxf4util-4.8.1.tar.bz2
BUT I CANT FIND ANY WHERE libxf4util-1.0.*.tar.bz2 [*-1-..9]
is this k???

Last edited by janakiramulu; 06-11-2011 at 08:56 AM.
 
Old 06-11-2011, 09:03 AM   #36
janakiramulu
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: mangalore
Distribution: ubuntu
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 0
root [ /home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.2 ]# ./configure --prefix=${PREFIX} && make && make install
result:
checking GIO_LIBS... -pthread -lgio-2.0 -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for gtk+-2.0 >= 2.14.0... 2.20.1
checking GTK_CFLAGS... -pthread -I/usr/include/gtk-2.0 -I/usr/lib/gtk-2.0/include -I/usr/include/atk-1.0 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/pango-1.0 -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include -I/usr/include/pixman-1 -I/usr/include/freetype2 -I/usr/include/libpng12
checking GTK_LIBS... -pthread -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgio-2.0 -lpangoft2-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lcairo -lpango-1.0 -lfreetype -lfontconfig -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for gthread-2.0 >= 2.16.0... 2.24.2
checking GTHREAD_CFLAGS... -pthread -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include
checking GTHREAD_LIBS... -pthread -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for libxfce4util-1.0 >= 4.8.0... not found
*** The required package libxfce4util-1.0 was not found on your system.
*** Please install libxfce4util-1.0 (atleast version 4.8.0) or adjust
*** the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
*** installed the package in a nonstandard prefix so that
*** pkg-config is able to find it.
but i have not found anywhere libxfce4util-1.0???
 
Old 06-11-2011, 09:03 AM   #37
janakiramulu
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: mangalore
Distribution: ubuntu
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 0
root [ /home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.2 ]# ./configure --prefix=${PREFIX} && make && make install
result:
checking GIO_LIBS... -pthread -lgio-2.0 -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for gtk+-2.0 >= 2.14.0... 2.20.1
checking GTK_CFLAGS... -pthread -I/usr/include/gtk-2.0 -I/usr/lib/gtk-2.0/include -I/usr/include/atk-1.0 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/pango-1.0 -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include -I/usr/include/pixman-1 -I/usr/include/freetype2 -I/usr/include/libpng12
checking GTK_LIBS... -pthread -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgio-2.0 -lpangoft2-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lcairo -lpango-1.0 -lfreetype -lfontconfig -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for gthread-2.0 >= 2.16.0... 2.24.2
checking GTHREAD_CFLAGS... -pthread -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include
checking GTHREAD_LIBS... -pthread -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for libxfce4util-1.0 >= 4.8.0... not found
*** The required package libxfce4util-1.0 was not found on your system.
*** Please install libxfce4util-1.0 (atleast version 4.8.0) or adjust
*** the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
*** installed the package in a nonstandard prefix so that
*** pkg-config is able to find it.
but i have not found anywhere libxfce4util-1.0???
 
Old 06-11-2011, 09:04 AM   #38
janakiramulu
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: mangalore
Distribution: ubuntu
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hi druuna
some what success
see this
root [ /home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.2 ]# ./configure --prefix=${PREFIX} && make && make install
result:
checking GIO_LIBS... -pthread -lgio-2.0 -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for gtk+-2.0 >= 2.14.0... 2.20.1
checking GTK_CFLAGS... -pthread -I/usr/include/gtk-2.0 -I/usr/lib/gtk-2.0/include -I/usr/include/atk-1.0 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/pango-1.0 -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include -I/usr/include/pixman-1 -I/usr/include/freetype2 -I/usr/include/libpng12
checking GTK_LIBS... -pthread -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgio-2.0 -lpangoft2-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lcairo -lpango-1.0 -lfreetype -lfontconfig -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for gthread-2.0 >= 2.16.0... 2.24.2
checking GTHREAD_CFLAGS... -pthread -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include
checking GTHREAD_LIBS... -pthread -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for libxfce4util-1.0 >= 4.8.0... not found
*** The required package libxfce4util-1.0 was not found on your system.
*** Please install libxfce4util-1.0 (atleast version 4.8.0) or adjust
*** the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
*** installed the package in a nonstandard prefix so that
*** pkg-config is able to find it.

but i have not found anywhere libxfce4util-1.0.*.tar.bz2??? [*-1...9]
 
Old 06-11-2011, 09:13 AM   #39
janakiramulu
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: mangalore
Distribution: ubuntu
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hi druuna
some what success
see this
root [ /home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.2 ]# ./configure --prefix=${PREFIX} && make && make install
result:
checking GIO_LIBS... -pthread -lgio-2.0 -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for gtk+-2.0 >= 2.14.0... 2.20.1
checking GTK_CFLAGS... -pthread -I/usr/include/gtk-2.0 -I/usr/lib/gtk-2.0/include -I/usr/include/atk-1.0 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/pango-1.0 -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include -I/usr/include/pixman-1 -I/usr/include/freetype2 -I/usr/include/libpng12
checking GTK_LIBS... -pthread -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgio-2.0 -lpangoft2-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lcairo -lpango-1.0 -lfreetype -lfontconfig -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for gthread-2.0 >= 2.16.0... 2.24.2
checking GTHREAD_CFLAGS... -pthread -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include
checking GTHREAD_LIBS... -pthread -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for libxfce4util-1.0 >= 4.8.0... not found
*** The required package libxfce4util-1.0 was not found on your system.
*** Please install libxfce4util-1.0 (atleast version 4.8.0) or adjust
*** the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
*** installed the package in a nonstandard prefix so that
*** pkg-config is able to find it.

but i have not found anywhere libxfce4util-1.0.*.tar.bz2??? [*-1...9]
 
Old 06-11-2011, 11:28 AM   #40
janakiramulu
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: mangalore
Distribution: ubuntu
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hi druuna
thanku so much

i rebooted:because same error was appearing

now see this:got success
root [ /home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.2 ]# ./configure --prefix=${PREFIX} && make && make install
result:
checking GIO_LIBS... -pthread -lgio-2.0 -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for gtk+-2.0 >= 2.14.0... 2.20.1
checking GTK_CFLAGS... -pthread -I/usr/include/gtk-2.0 -I/usr/lib/gtk-2.0/include -I/usr/include/atk-1.0 -I/usr/include/cairo -I/usr/include/pango-1.0 -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include -I/usr/include/pixman-1 -I/usr/include/freetype2 -I/usr/include/libpng12
checking GTK_LIBS... -pthread -lgtk-x11-2.0 -lgdk-x11-2.0 -latk-1.0 -lgio-2.0 -lpangoft2-1.0 -lgdk_pixbuf-2.0 -lpangocairo-1.0 -lcairo -lpango-1.0 -lfreetype -lfontconfig -lgobject-2.0 -lgmodule-2.0 -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for gthread-2.0 >= 2.16.0... 2.24.2
checking GTHREAD_CFLAGS... -pthread -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include
checking GTHREAD_LIBS... -pthread -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for libxfce4util-1.0 >= 4.8.0... not found
*** The required package libxfce4util-1.0 was not found on your system.
*** Please install libxfce4util-1.0 (atleast version 4.8.0) or adjust
*** the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
*** installed the package in a nonstandard prefix so that
*** pkg-config is able to find it.

i have tried for libxfce4util-4.8.0,libxfce4util-3.9.9.
but still its asking libxfce4util-1.0.*.tar.bz2 [* would be 1...9]

but i have google it ,but no success
but i have not found anywhere libxfce4util-1.0.*.tar.bz2??? [*-1...9],so where can i get required version??
 
Old 06-11-2011, 11:47 AM   #41
druuna
LQ Veteran
 
Registered: Sep 2003
Posts: 10,532
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374
Hi,
Quote:
Originally Posted by janakiramulu View Post
now see this:got success
No, you did not....


Quote:
checking for libxfce4util-1.0 >= 4.8.0... not found
*** The required package libxfce4util-1.0 was not found on your system.
*** Please install libxfce4util-1.0 (atleast version 4.8.0) or adjust
*** the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
*** installed the package in a nonstandard prefix so that
*** pkg-config is able to find it.
Why are you googling for version 1.0? Read the bold blue part.

If you followed the package install order shown on the xfce build page, you already installed libxfce4util (version 4.8.1), it should have been the second package you installed.

Maybe something went wrong during the build of libxfce4util or maybe it is not found in the expected location (the bold green part). Search for libxfce4util on your system, make sure it is installed and set your PKG_CONFIG_PATH if needed (as stated on the Xfce build page).

Hope this helps.
 
Old 06-12-2011, 01:07 AM   #42
janakiramulu
Member
 
Registered: Jan 2011
Location: mangalore
Distribution: ubuntu
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hi druuna
yesterday while sending messages to forum:i got server error:

i cant see your/my new posts on @linux questions.org
actually

i saw @http://www.linuxquestions.org/questions/search.php?searchid=4723807 , how to install xfce- desktop environment:it was 36 posts but i am seeing @http://www.linuxquestions.org/questions/linux-from-scratch-13/ only27 posts

i got one mail from

mail subject name:Netiquette

DJ Lucas to me

from DJ Lucas dj@linuxfromscratch.org
to janakiramulu.mtech@gmail.com

....
....
I see that you are actually trying to continue, so I've chosen *once* to ignore your history and give a little advice. If you do not, or cannot follow simple instructions, how do you propose to complete a task as large as BLFS?

First, go to google.com and search for "gmail send in plain text" to figure out how to setup gmail properly. Re-post to the list in *plain text*, and apologize to the list for sending in HTML or I fear you will continue to be ignored.

-- DJ Lucas

any help plz???
you can send me solution to my mail id:janakiramulu.mtech@gmail.com
 
Old 06-12-2011, 03:19 AM   #43
druuna
LQ Veteran
 
Registered: Sep 2003
Posts: 10,532
Blog Entries: 7

Rep: Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374Reputation: 2374
Hi,

LQ is working at the moment (there was a little down time yesterday). I already answered your latest question (see post #41).

BTW: Although I do agree with DJ Lucas' remark about you having a hard time following instructions I have to say that that mail was send to you in private. It isn't very polite to post its private content into this public thread!

Last edited by druuna; 06-12-2011 at 03:20 AM. Reason: Spelling/typo
 
Old 06-12-2011, 08:39 AM   #44
taousif
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2011
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
Hi Janu,

Did u complete the LFS ....
 
Old 06-12-2011, 09:04 AM   #45
connect2janu
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2011
Posts: 20

Rep: Reputation: Disabled
hi druuna
i have installed libxfce4util-4.8.0.tar.bz2
but the below blue part should be 'found' right??

root [ /home/janu/Downloads/xc/src/exo-0.6.0 ]# ./configure --prefix=${PREFIX} && make && make install
checking GTHREAD_LIBS... -pthread -lgthread-2.0 -lrt -lglib-2.0
checking for libxfce4util-1.0 >= 4.8.0... not found
*** The required package libxfce4util-1.0 was not found on your system.
*** Please install libxfce4util-1.0 (atleast version 4.8.0) or adjust
*** the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
*** installed the package in a nonstandard prefix so that
*** pkg-config is able to find it.

may be i am missing PKG_CONFIG_PATH:that i am not getting
here should be
export PKG_CONFIG_PATH="${PREFIX}/lib/pkgconfig:$PKG_CONFIG_PATH" //i used this one only, for previous installations
or
export PKG_CONFIG_PATH="${PREFIX}/local/lib/pkgconfig:$PKG_CONFIG_PATH"

mine is:
root [ ~ ]# cat /etc/ld.so.conf
# /etc/ld.so.conf

/lib
/usr/lib
/usr/local/lib
/var/lib
/opt/lib
/opt/qt/lib
/opt/gnome-2.30.2/lib

# End

can you make any changes.if required or point out me where/what i am missing

Last edited by connect2janu; 06-12-2011 at 09:08 AM.
 
  


Reply

Tags
lfs, xfce


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: XFCE 4.8 Desktop Environment LXer Syndicated Linux News 0 02-21-2011 01:30 PM
LXer: Xfce 4.6.1 Desktop Environment released LXer Syndicated Linux News 0 04-21-2009 07:00 PM
desktop environment install without root permission cad Linux - Desktop 1 02-25-2007 09:14 AM
LXer: Xfce 4.4: The best lightweight desktop environment LXer Syndicated Linux News 0 02-20-2007 09:01 PM
KDE desktop environment install? ToofDogger Linux - General 5 08-30-2005 03:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:22 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration