LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Enterprise Linux Forums > Linux - Enterprise
User Name
Password
Linux - Enterprise This forum is for all items relating to using Linux in the Enterprise.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 01-06-2006, 08:38 AM   #1
frankcheong
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
SUSE/RHEL on IBM x346/x336


Anyone have installed SUSE/RHEL on IBM x346/336 ?
Is that stable ?
What is the platform used (x86 or x86_64) ?
Which version (9 or 10 for SUSE, 3 or 4 for RHEL) ?
What is the kernel version used ?
Any special installation procedure/steps ?
Which ServeRAID ?
Any QLOGIC ?
Can you share your experience here ?
 
Old 01-16-2006, 08:49 AM   #2
tiermat
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Distribution: Fedora Core 3 & 4, SLES 8 & 9 at work
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
I have installed SUSE SLES 8 and 9 on X335s and X336s.

They are both as stable as anything, just using the stock kernel (note, if using IBM's TSM (and specifically connecting to a tape library via fibre) or Oracle you MUST stick to stock kernel at the moment as they lag WAY behind with updates to their software for new kernels)

With Qlogic you will need to get the latest drivers from qlogic.com and for SLES 8 you MUST download the broadcom network driver from the broadcom website (unfortunately it is only available as a tarball source so you have to compile it on the machine.

I have a short piece on installing SLES 8 and 9 on x335 and x336 with SATA at the following address:

http://trueentropy.linuxworld.com/sl...ata_drives.htm

Any other questions, just give me a shout

Phil
 
Old 01-16-2006, 09:41 AM   #3
frankcheong
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
U mean I have to use Service Pack 1 of SLES 9 ?

I ahve tried to install SLES 9 R 5 (the name of the ISO) and I guess it is SP 5, right ? But it hang up at the last screen.

BTW, I have tried both i386 and x86_64 version and they also have problem at the final screen.
FYI, I am using LSI Logic with SCSI HDD.
 
Old 01-16-2006, 10:00 AM   #4
tiermat
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Distribution: Fedora Core 3 & 4, SLES 8 & 9 at work
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
No, you need SP2a for SLES 9, SLES 9 RC5 is the fifth release candidate and you will get problems.

One other thing we found that may be causing the problems you are experiencing is that you need to:
1) remove the Qlogic card
2) Install the OS
3) Re-install the Qlogic card

otherwise SUSE gets all confused and thinks you want to install the OS on the SAN drives. I have spoken to several IBM engineers about this and that is there best suggestion as to what to do.

HTH

Phil
 
Old 01-16-2006, 01:16 PM   #5
tiermat
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Distribution: Fedora Core 3 & 4, SLES 8 & 9 at work
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
Sorry my mistake, just re-checked my blog and it is SP2, not SP1 (as I first put) or SP2a (as I posted above!)
 
Old 01-16-2006, 09:01 PM   #6
frankcheong
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Have you used SUSE with QLogic and SAN as mentioned above ? Everything works fine ? How long have you run these config ? What is the SAN used ?

Coz I have encounter serious disk corruption problem with RHEL 3 and SAN DS 400 which makes us want to switch to another distro.

BTW, can we legally use SUSE SLES without the support license ?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linux RHEL 4 on IBM x346 xianzai Linux - Enterprise 14 02-25-2008 04:05 AM
RHEL not installing on IBM machine !!! logicalfuzz Red Hat 0 12-20-2005 11:31 AM
can we dual boot Suse 10.1 and RHEL 4.0 openbysource Red Hat 10 12-10-2005 12:53 AM
IBM Thinkpad T40 - RHEL 4.0 - Screen goes black when no input exitsfunnel Linux - Laptop and Netbook 1 11-27-2005 01:17 AM
Kernel Panic on x346 jamna17 Linux - Enterprise 1 06-10-2005 06:36 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration