LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware > Linux - Embedded & Single-board computer
User Name
Password
Linux - Embedded & Single-board computer This forum is for the discussion of Linux on both embedded devices and single-board computers (such as the Raspberry Pi, BeagleBoard and PandaBoard). Discussions involving Arduino, plug computers and other micro-controller like devices are also welcome.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-28-2010, 04:27 AM   #1
richejose
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
unable to port Wvdial in embedded ARM platform


Hi

I need to port the WVdial in ARM platform, kindly advice

actually i have ported wvdial 1.61 with the dependents openssl(openssl-0.9.8o),WVstreams-4.6.1, But while runing wvdial i got the following error.

"wvdial: utils/wvtask.cc:202: WvTaskMan::WvTaskMan(): Assertion `getcontext(&get_stack_return) == 0' failed."

i found the same issue mentioned in link

http://code.google.com/p/wvstreams/issues/detail?id=26

then, the patch mentioned in the link was updated in wvstreams 4.6.1, while running wvdialconf the serial modem was detected and saved in /etc/wvdial.conf, but while running wvdial i am getting the following message ,

--> WvDial: Internet dialer version 1.61
--> Warning: section [Dialer Defaults] does not exist in wvdial.conf.
--> Cannot open /dev/modem: No such file or directory
--> Cannot open /dev/modem: No such file or directory
--> Cannot open /dev/modem: No such file or directory
 
Old 10-03-2010, 06:50 AM   #2
jf.argentino
Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Toulon (France)
Distribution: FEDORA CORE
Posts: 492

Rep: Reputation: 50
Quote:
Cannot open /dev/modem: No such file or directory
generally /dev/modem is just a link pointing on one of the serial device /dev/ttySX or /dev/ttyAMX...
 
Old 10-04-2010, 12:55 AM   #3
richejose
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Question

thank you

even though i create the link for the modem its not working.

before that while running wvdialconf the wvdial.conf file was created in /etc with respect to the modem connected in ttyS2 , but while running the wvdial it shows the below message , so kindly advice.

--> WvDial: section [Dialer Defaults] does not exist in wvdial.conf
 
Old 10-05-2010, 01:54 PM   #4
jf.argentino
Member
 
Registered: Apr 2008
Location: Toulon (France)
Distribution: FEDORA CORE
Posts: 492

Rep: Reputation: 50
Quote:
WvDial: section [Dialer Defaults] does not exist in wvdial.conf
So add the "Dialer Defaults" to the configuration file...
 
Old 10-06-2010, 01:29 AM   #5
richejose
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Exclamation

thank you

Pls find below for the wvdial.config file

[Dialer Defaults]
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
Init3 = AT+CGDCONT=1,"IP","airtelgprs.com"
ISDN = 0
Modem Type = Analog Modem
Password = ""
Username = ""
Phone = *99#
Modem = /dev/ttyS2
Baud = 115200


Till now i am facing the same issue, kindly advice

--> WvDial: Internet dialer version 1.61
--> Warning: section [Dialer Defaults] does not exist in wvdial.conf.
--> Cannot open /dev/modem: No such file or directory
--> Cannot open /dev/modem: No such file or directory
--> Cannot open /dev/modem: No such file or directory
 
Old 11-24-2010, 08:47 PM   #6
tomschuring
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2010
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
i'm having exactly the same problem.
did you end up figuring out how to fix this ?
 
Old 11-25-2010, 02:44 AM   #7
richejose
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
no , I am using 2.6.18 kernel (not able to port wvdial), need to go with latest version
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debian on Embedded ARM - Run without X ibaniski Debian 3 07-07-2009 04:35 PM
embedded linux on ARM audiogreenie Linux - Embedded & Single-board computer 1 02-02-2009 11:52 AM
Using tinyproxy on ARM (embedded) devices. rg.viza Linux - Software 1 12-01-2008 08:11 PM
how to port linux kernel 2.6 V to ARM PXA platform. zahidul Linux - Newbie 1 09-26-2008 05:12 PM
uboot unable to start arm embedded kernal kandhala Linux - Software 0 09-26-2007 04:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:56 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration