LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions
User Name
Password
Linux - Distributions This forum is for Distribution specific questions.
Red Hat, Slackware, Debian, Novell, LFS, Mandriva, Ubuntu, Fedora - the list goes on and on... Note: An (*) indicates there is no official participation from that distribution here at LQ.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-26-2004, 08:35 AM   #1
Snerkel
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: England
Distribution: 1 Gentoo 2005.0 system(desktop), 1 hardened-gentoo SeLinux stage1 server ;)
Posts: 262

Rep: Reputation: 30
Gentoo. Problems mounting an iso file [Solved]


Hi, im trying to mount an iso file in gentoo, to do it im using the command mount -t iso9660 -o loop /iso/dir /mnt/iso but i get this error
Quote:
mount: could not find any device /dev/loop#
i dont know how to get round this problem as i dont even know what the loop device is! can anyone help me?

Thanks in advance, Ben

Last edited by Snerkel; 11-26-2004 at 03:32 PM.
 
Old 11-26-2004, 09:49 AM   #2
qwijibow
Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: nottingham england
Distribution: Gentoo
Posts: 2,672

Rep: Reputation: 47
The loop device is a driver that allows a normal file (like an iso) to be accessed asif it was a standard diks drive (like a cd-rom).

how did you generate your kernel ?
either manually or with genkernel ?

you may have created a kernel without a loop driver...
try this "modprobe loop" as root.

if the ocmmand completes without error, then try to mount the iso again. it should work.

if you want the loop drivcer to load aautomatically at bootup, add "loop" on a line by itself to your /etc/modules.autoload.d/(kernel_version) file. then run "rc-update add modules default" (or maybe "rc-update add module default")

Last edited by qwijibow; 11-26-2004 at 09:50 AM.
 
Old 11-26-2004, 03:32 PM   #3
Snerkel
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: England
Distribution: 1 Gentoo 2005.0 system(desktop), 1 hardened-gentoo SeLinux stage1 server ;)
Posts: 262

Original Poster
Rep: Reputation: 30
All Sorted ive found it

For referance:


Kernel 2.6.9
"make menuconfig"
Device Drivers > Block Devices > Loopback device
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISO mounting problems.. EchoWarrior Suse/Novell 9 08-20-2005 01:04 PM
help mounting and installing from an ISO file tom_from_van Linux - Newbie 6 07-23-2005 10:09 AM
Problems mounting an image .iso kroy Linux - Software 5 04-11-2005 10:15 AM
Gentoo. Problems with the loop device when mounting an iso file Snerkel Linux - Software 4 11-26-2004 03:34 PM
having problems when mounting an iso on the hard drive k0ljat Linux - Software 2 05-17-2003 01:08 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:41 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration