Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.


  Search this Thread
Old 10-26-2009, 07:55 PM   #1
Registered: Jan 2004
Posts: 43

Rep: Reputation: 15
Icons missing from KDE4 system tray

Hello all,

I'm currently running Fedora 10 64-bit, with KDE 4.3 installed from the Red Hat KDE repos. It seems that recently (i.e., within the past couple days) something has changed that is now causing system tray icons to not be displayed properly for gnome or kde3-based applications (e.g., pidgin, gSTM, or knetworkmanager).

I just upgraded to KDE 4.3.2, although this started happening before that update with KDE 4.3.1.

Does anybody know what could be the cause? I hadn't rebooted my computer for a week or so, so any updates that came through over that time could be the source of the problem.

In any case, I've tried moving the .kde folder in my home directory to a backup location to see if it was a problem with the KDE configuration, but that didn't seem to resolve the problem.

Any suggestions would be really appreciated.

Old 10-26-2009, 08:25 PM   #2
Registered: Jun 2009
Location: Texas
Distribution: Slackware
Posts: 610

Rep: Reputation: 219Reputation: 219Reputation: 219
Check for any updates to your display drivers or X11 packages . . . try rolling those back and see if it doesn't solve the issue.

At one point before the 13.0 release, there was an X11 update to Slackware-current that caused similar system tray issues as well as crashes from compositing errors. The Slackware team quickly rebuilt the packages repairing the issue.

If rolling back the updates does solve the issue, I'd notify the Fedora development team.
Old 10-26-2009, 08:33 PM   #3
Registered: Jan 2004
Posts: 43

Original Poster
Rep: Reputation: 15
There haven't been any recent updates for x11 or display drivers that I can tell from yum.log - certainly not since the last time I rebooted and had icons that worked.

There is a new kernel however - I'll reboot into an older one and see if that fixes it.
Old 10-26-2009, 08:41 PM   #4
Registered: Jan 2004
Posts: 43

Original Poster
Rep: Reputation: 15's the kernel.

The icons work fine in, but go screwy in I had updated just over a week ago.

It's not quite what you suggested, but making me take another look helped me spot the problem.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no icons in the system tray mattydee Slackware 34 09-08-2009 12:20 PM
KDE4 progress bar on system tray disappears Laodiceans Slackware 2 07-27-2009 02:34 PM
No QT 4.5 tray icons in KDE4? ernesto4160 Linux - Desktop 2 06-15-2009 01:31 PM
kde4: How to move the system tray eantoranz Linux - Software 2 09-05-2008 09:21 AM
hovering over icons in system tray.. RoaCh Of DisCor Slackware 2 09-29-2004 02:46 PM

All times are GMT -5. The time now is 10:19 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration