LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-29-2011, 02:44 PM   #1
OhHenry
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Desktop will not fully load after install.


Anyone have any idea why when I load a fresh install of Fedora 14 on my system that the desktop doesn't load completely? It goes as far as giving me the desktop with a background, the icons and status bar do not appear. I am able to right click and open a konsle terminal but only when I am in KDE (failsafe)

What is weird is initially I had no problem. But when I switched to a different monitor the desktop would not load correctly. I have reinstalled the OS since then and still have the same issue. Any help would be appreciated. Thanks.
 
Old 01-29-2011, 03:42 PM   #2
EDDY1
LQ Addict
 
Registered: Mar 2010
Location: Oakland,Ca
Distribution: wins7, Debian wheezy
Posts: 5,421

Rep: Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480
Was there a message at startup?
 
Old 01-29-2011, 03:43 PM   #3
OhHenry
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No Message at startup.
 
Old 01-29-2011, 03:46 PM   #4
EDDY1
LQ Addict
 
Registered: Mar 2010
Location: Oakland,Ca
Distribution: wins7, Debian wheezy
Posts: 5,421

Rep: Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480
I don't know if this helps but maybe.
This was related to desktop icons not showing up.
Attached Images
File Type: jpg Screenshot.jpg (81.5 KB, 4 views)
 
Old 01-29-2011, 03:50 PM   #5
OhHenry
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks I'll check it out.
 
Old 01-29-2011, 03:58 PM   #6
EDDY1
LQ Addict
 
Registered: Mar 2010
Location: Oakland,Ca
Distribution: wins7, Debian wheezy
Posts: 5,421

Rep: Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480
Right-click at top of screen may get you the panel.
 
Old 01-29-2011, 04:02 PM   #7
John VV
Guru
 
Registered: Aug 2005
Posts: 12,839

Rep: Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709
posting the errors in the logs would help
/var/log/
massages and xorg.0.log and boot.log ....

also the info on the 3d card ( or built in chip if it is a laptop)
laptop or desktop ?
There is a very big difference between the two.
and the driver you are using for it ( whatever "it"- the card is-)

Last edited by John VV; 01-29-2011 at 04:04 PM.
 
Old 01-29-2011, 04:22 PM   #8
OhHenry
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I haven't yet check the logs but will be doing that soon. This is the site with the specs of my video card. http://reviews.cnet.com/graphics-car...-20436253.html

Thanks I will post the log information shortly.
 
Old 01-29-2011, 04:55 PM   #9
OhHenry
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
boot.log

Welcome to [0;34mFedora [0;39m Starting udev: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Setting hostname Nicky.Bigtime: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Setting up Logical Volume Management: 3 logical volume(s) in volume group "vg_nicky" now active [60G[ [0;32m OK [0;39m] Checking filesystems /dev/mapper/vg_nicky-lv_root: clean, 258709/3276800 files, 2058846/13107200 blocks /dev/sda1: recovering journal /dev/sda1: clean, 36/128016 files, 45780/512000 blocks /dev/mapper/vg_nicky-lv_home: recovering journal /dev/mapper/vg_nicky-lv_home: clean, 482/3948544 files, 307163/15794176 blocks [60G[ [0;32m OK [0;39m] Remounting root filesystem in read-write mode: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Mounting local filesystems: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Enabling local filesystem quotas: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Enabling /etc/fstab swaps: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Entering non-interactive startup Starting monitoring for VG vg_nicky: 3 logical volume(s) in volume group "vg_nicky" monitored [60G[ [0;32m OK [0;39m] ip6tables: Applying firewall rules: [60G[ [0;32m OK [0;39m] iptables: Applying firewall rules: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting capi4linux: udevd-work[499]: kernel-provided name 'capi' and NAME= 'capi20' disagree, please use SYMLINK+= or change the kernel to provide the proper name [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting auditd: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting portreserve: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting system logger: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Enabling p4-clockmod driver (passive cooling only): [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting irqbalance: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting rpcbind: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting mdmonitor: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting system message bus: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Setting network parameters... [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting NetworkManager daemon: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting Avahi daemon... [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting NFS statd: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Initializing OpenCT smart card terminals: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting RPC idmapd: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting cups: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Mounting other filesystems: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting acpi daemon: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting HAL daemon: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Retrigger failed udev events [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting PC/SC smart card daemon (pcscd): [60G[ [0;32m OK [0;39m] ipsec_setup: Starting Openswan IPsec U2.6.29/K2.6.35.6-45.fc14.i686... Enabling Bluetooth devices: Starting sshd: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting ntpd: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting sendmail: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting sm-client: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting abrt daemon: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting ksm: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting console mouse services: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting ksmtuned: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting crond: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Enabling monthly Smolt checkin: [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting atd: [60G[ [0;32m OK [0;39m] [60G[ [0;32m OK [0;39m] Starting libvirtd daemon: [60G[ [0;32m OK [0;39m]
 
Old 01-29-2011, 04:57 PM   #10
OhHenry
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Xorg.0.log

[ 46.460]
X.Org X Server 1.9.0
Release Date: 2010-08-20
[ 46.460] X Protocol Version 11, Revision 0
[ 46.460] Build Operating System: x86-05 2.6.32-72.el6.bz634452.x86_64
[ 46.460] Current Operating System: Linux Nicky.Bigtime 2.6.35.6-45.fc14.i686 #1 SMP Mon Oct 18 23:56:17 UTC 2010 i686
[ 46.461] Kernel command line: ro root=/dev/mapper/vg_nicky-lv_root rd_LVM_LV=vg_nicky/lv_root rd_LVM_LV=vg_nicky/lv_swap rd_NO_LUKS rd_NO_MD rd_NO_DM LANG=en_US.UTF-8 SYSFONT=latarcyrheb-sun16 KEYTABLE=us rhgb quiet
[ 46.461] Build Date: 13 October 2010 03:29:59PM
[ 46.461] Build ID: xorg-x11-server 1.9.0-15.fc14
[ 46.476] Current version of pixman: 0.18.4
[ 46.476] Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
[ 46.476] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[ 46.477] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Jan 29 17:05:34 2011
[ 46.534] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
[ 46.534] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[ 46.594] (==) No Layout section. Using the first Screen section.
[ 46.594] (==) No screen section available. Using defaults.
[ 46.594] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[ 46.594] (**) | |-->Monitor "<default monitor>"
[ 46.595] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
Using a default monitor configuration.
[ 46.595] (==) Automatically adding devices
[ 46.595] (==) Automatically enabling devices
[ 46.596] (==) FontPath set to:
catalogue:/etc/X11/fontpath.d,
built-ins
[ 46.596] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[ 46.596] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[ 46.596] (II)
***************************************************************
***************************************************************
** Fedora switched to udev-based device detection with **
** xorg-x11-server-1.7.99.901-1. Custom HAL configuration **
** stored in /etc/hal/fdi/policy will not be seen by this **
** server version. If you have such configuration you will **
** need to update it to the new format. **
** For more information, see the Fedora wiki page **
** https://fedoraproject.org/wiki/Input..._configuration **
***************************************************************
***************************************************************
[ 46.596] (II) Loader magic: 0x81fac2c
[ 46.596] (II) Module ABI versions:
[ 46.596] X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[ 46.596] X.Org Video Driver: 8.0
[ 46.596] X.Org XInput driver : 11.0
[ 46.596] X.Org Server Extension : 4.0
[ 46.601] (--) PCI:*(0:1:0:0) 1002:4e45:1002:3002 rev 0, Mem @ 0xf0000000/134217728, 0xff9f0000/65536, I/O @ 0x0000ec00/256, BIOS @ 0x????????/131072
[ 46.602] (--) PCI: (0:1:0:1) 1002:4e65:1002:3003 rev 0, Mem @ 0xe8000000/134217728, 0xff9e0000/65536, BIOS @ 0x????????/65536
[ 46.602] (II) LoadModule: "extmod"
[ 46.606] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
[ 46.618] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
[ 46.618] compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
[ 46.618] Module class: X.Org Server Extension
[ 46.618] ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
[ 46.618] (II) Loading extension SELinux
[ 46.618] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
[ 46.618] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
[ 46.618] (II) Loading extension XFree86-DGA
[ 46.618] (II) Loading extension DPMS
[ 46.618] (II) Loading extension XVideo
[ 46.618] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
[ 46.619] (II) Loading extension X-Resource
[ 46.619] (II) LoadModule: "dbe"
[ 46.619] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
[ 46.632] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
[ 46.632] compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
[ 46.632] Module class: X.Org Server Extension
[ 46.632] ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
[ 46.632] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
[ 46.632] (II) LoadModule: "glx"
[ 46.632] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[ 46.666] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[ 46.667] compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
[ 46.667] ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
[ 46.667] (==) AIGLX enabled
[ 46.667] (II) Loading extension GLX
[ 46.667] (II) LoadModule: "record"
[ 46.667] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
[ 46.668] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
[ 46.668] compiled for 1.9.0, module version = 1.13.0
[ 46.668] Module class: X.Org Server Extension
[ 46.668] ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
[ 46.668] (II) Loading extension RECORD
[ 46.668] (II) LoadModule: "dri"
[ 46.668] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
[ 46.688] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
[ 46.689] compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
[ 46.689] ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
[ 46.689] (II) Loading extension XFree86-DRI
[ 46.689] (II) LoadModule: "dri2"
[ 46.689] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
[ 46.690] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
[ 46.690] compiled for 1.9.0, module version = 1.2.0
[ 46.690] ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
[ 46.690] (II) Loading extension DRI2
[ 46.690] (==) Matched ati as autoconfigured driver 0
[ 46.690] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 1
[ 46.690] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 2
[ 46.690] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
[ 46.690] (II) LoadModule: "ati"
[ 46.691] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/ati_drv.so
[ 46.709] (II) Module ati: vendor="X.Org Foundation"
[ 46.709] compiled for 1.8.99.906, module version = 6.13.99
[ 46.710] Module class: X.Org Video Driver
[ 46.710] ABI class: X.Org Video Driver, version 8.0
[ 46.710] (II) LoadModule: "radeon"
[ 46.710] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/radeon_drv.so
[ 46.933] (II) Module radeon: vendor="X.Org Foundation"
[ 46.933] compiled for 1.8.99.906, module version = 6.13.99
[ 46.933] Module class: X.Org Video Driver
[ 46.933] ABI class: X.Org Video Driver, version 8.0
[ 46.944] (II) LoadModule: "vesa"
[ 46.945] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so
[ 46.953] (II) Module vesa: vendor="X.Org Foundation"
[ 46.953] compiled for 1.8.99.904, module version = 2.3.0
[ 46.953] Module class: X.Org Video Driver
[ 46.953] ABI class: X.Org Video Driver, version 8.0
[ 46.953] (II) LoadModule: "fbdev"
[ 46.953] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so
[ 46.954] (II) Module fbdev: vendor="X.Org Foundation"
[ 46.954] compiled for 1.8.99.904, module version = 0.4.1
[ 46.954] ABI class: X.Org Video Driver, version 8.0
[ 46.954] (II) RADEON: Driver for ATI Radeon chipsets:


continued.....
 
Old 01-29-2011, 05:01 PM   #11
OhHenry
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Xorg.0.log

This is the Xorg.0.log I realized after I posted the first part, that I should of just uploaded the file.
Attached Files
File Type: log Xorg.0.log (87.2 KB, 2 views)
 
Old 01-29-2011, 09:19 PM   #12
John VV
Guru
 
Registered: Aug 2005
Posts: 12,839

Rep: Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709Reputation: 1709
Quote:
to make sure that you have the latest version.
[ 46.476] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
for the xorg log did you read it
the (EE) is the errors -- if any

and THERE ARE NO errors in it
just a warning about "falling back" to the vesa driver
finding the radeon card and seting up the radeon card

--------------------------------
a question
when you installed fedora AND KDE
you ALSO left Gnome installed
fedora MUST have most of gnome installed even if you use KDE


so is this a FULL Gnome and KDE install
or just kde
if KDE only and Gnome is not installed there will be problems .
 
Old 01-29-2011, 09:40 PM   #13
EDDY1
LQ Addict
 
Registered: Mar 2010
Location: Oakland,Ca
Distribution: wins7, Debian wheezy
Posts: 5,421

Rep: Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480Reputation: 480
I'm wondering if this may be your problem.
http://www.linuxquestions.org/questi...-linux-857442/
 
Old 01-30-2011, 07:08 PM   #14
OhHenry
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
It's fixed. Thank you I appreciate the help. The issue was apparently gnome defaulted my monitor setup to have two monitors. I selected mirror image in both monitors and saved it and now everything is fine. Don't understand why it was setup for two monitors since i only have one. But the problem is fixed. Alt-F2 and switched the settings under monitors. Thanks again.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Fedora 8 Desktop doesn't fully load anymore... trist007 Linux - Newbie 5 07-11-2008 10:34 PM
Gnome will not fully load Wheat_Thins Linux - Software 1 01-08-2006 08:05 AM
mplayer videos won't fully load AdamCo Linux - Software 1 08-23-2004 05:09 PM
Enemy territory won't fully load. Kasperisa Linux - Newbie 5 09-20-2003 12:04 PM
linuxquestions.org doesn't fully load the page Crashed_Again LQ Suggestions & Feedback 5 05-16-2003 06:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:36 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration