LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-07-2006, 09:08 AM   #1
coralsaw
Member
 
Registered: Dec 2005
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
Unhappy Samba won't install - my bad


Hello,

I would appreciate help on the following problem I have.

At some point I removed Samba from my SID, and thinking that I could reinstall everything no problem, must have deleted /etc/smb.conf (and God knows what else, stoopid me!).

I'm trying now to reinstall samba, but aptitude fails when trying to configure/open /etc/smb.conf. Seems like this file is _not_ reinstalled when installing samba.

FYI, even dpkg -P samba failed.

I could of course copy manually the file from somewhere on the web, but am not sure if this is the only file that's missing, that is, the only file that samba does not install by default.

Can you please help me? It's a pain having to reinstall SID for this issue. :-(

TiA

/coralsaw
 
Old 07-07-2006, 03:32 PM   #2
AzrielMacKay
Member
 
Registered: Jul 2001
Location: Moody, AL
Distribution: Debian and Kubuntu
Posts: 249

Rep: Reputation: 30
I would look and see if samba doesnt have a sample config somewhere else laying around. If not getting one from somewhere else and reconfiguring it for your needs should work.
 
Old 07-09-2006, 12:15 PM   #3
coralsaw
Member
 
Registered: Dec 2005
Posts: 35

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Copied a samba.conf file from an ubuntu distro I have. Seems to be working. Thx!
 
  


Reply

Tags
samba


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Samba-Client gone bad. madmax04 Linux - Networking 3 03-13-2005 10:04 AM
bad install 0perat0r Linux - Newbie 2 09-04-2004 07:48 PM
bad install glw Linux - Newbie 14 02-16-2004 03:01 AM
Samba './configure' goes bad gvaught Linux - Networking 6 12-09-2003 10:56 PM
SAMBA bad gpg intruptz Linux - General 0 08-23-2003 07:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:12 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration