LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-11-2005, 12:55 PM   #1
madmax04
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
Samba-Client gone bad.


Been running FC3 for awhile. Been using the shared printers on windows
Pcs and using shared drives on windows PCs for awhile.
Hooked up a USB 80 gig drive to test. Someone sent it to me telling me
it failed to write. It was being used as a disk in a rotation for backup
of a windows network. This may or may not have anything to do with the problem.

After trying to access and format the drive my PC started acting funny.
Running slow, the mouse would not move etc. Got distracted that evening
by my grandson and didn't get back to it till the next day. Froze up
tighter than a rock. Not use to having my Linux box do this. Started
the shut down process as normal and waited and waited. Once it started
to shut down it got into a loop at a command screen or the screen that
shows the shutdown of all the processes. I could not read all of the
error it was looping so fast but it included SAMBA and ERROR and
PANIC...

Finally turned it off. The first boot was slow and finally took me to a
sign on screen. Shut it down again, with no errors. Came back up and has
been running great ever since. Except, now I cannot print or access any
drives on the windows network. It lets me browse the windows network but
doesn't see anything. Sends stuff to the printer but nothing prints.
Doesn't error out just sits there.
The logs show every thing loads successfully at boot time including the cups
stuff.
I tried to uninstall the samba-client but it tells me the application is not there.
Any ideas?
 
Old 03-13-2005, 02:29 AM   #2
davcefai
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Malta
Distribution: Debian Sid
Posts: 764

Rep: Reputation: 32
Just suggestions as it has never happened to me:

1. Examine /etc/samba/smb.conf and see if there is anything obvious there.
2. Run testparm and see if it complains about anything.
3. Try to remove the samba server and common packages.

If you can't remove, can you install?

Final remedy would be to download the source and compile. But then this would not be picked up by the RPM system and you'd be sort of "on your own"
 
Old 03-13-2005, 08:20 AM   #3
madmax04
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Posts: 23

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ran testparm and here is the result.

[madmax04@localhost ~]$ testparm
Load smb config files from /etc/samba/smb.conf
Processing section "[homes]"
Processing section "[printers]"
Loaded services file OK.
Server role: ROLE_STANDALONE
Press enter to see a dump of your service definitions

# Global parameters
[global]
workgroup = MYGROUP
server string = Samba Server
log file = /var/log/samba/%m.log
max log size = 50
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192
printcap name = /etc/printcap
dns proxy = No
idmap uid = 16777216-33554431
idmap gid = 16777216-33554431
cups options = raw

[homes]
comment = Home Directories
read only = No
browseable = No

[printers]
comment = All Printers
path = /var/spool/samba
printable = Yes
browseable = No
[madmax04@localhost ~]$
 
Old 03-13-2005, 10:04 AM   #4
davcefai
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Malta
Distribution: Debian Sid
Posts: 764

Rep: Reputation: 32
That eliminates smb.conf as the culprit. It does not seem to be corrupted.

You wrote
Quote:
I tried to uninstall the samba-client but it tells me the application is not there.
Are you able to install it? If it looks like you can I'd uninstall the other Samba components first and then reinstall the lot.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
opera: client-error-bad-request landroni Linux - Software 0 11-22-2005 10:22 AM
samba client freezes when samba server goes down timcharper Linux - Networking 1 08-22-2005 10:29 PM
client-error-bad-request when trying to print with lp blas Linux - General 4 02-09-2005 10:30 AM
Samba: W2K client OK, XP client hangs Tim Green Linux - Networking 4 08-10-2004 01:55 AM
Mandrake (Samba) Client Can't Connect To Samba Buick Linux - Networking 1 01-21-2004 01:55 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:17 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration