LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Debian
User Name
Password
Debian This forum is for the discussion of Debian Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-19-2005, 02:50 PM   #1
rbevers
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: Enschede
Distribution: Red Hat
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Debian sarge base install error


I'm trying to install debian sarge. Nothing special there i've done this several times. only this time during the base install (about 33%) I get an error.

"The debootstrap program exited with an error (return value 2).
Check /var/log/messages or see virual console 3 for the details.

<Go Back> <Continue>

I checked the console and the log. they both contain the same thing which is:

lot of insmod's
insmod /lib/modules/2.6.8-1-386/kernel/drivers/net/8139too.ko
No matching physical volumes found
No volume groups found
Reading all physical volumes. This may take a while...
dpkg: syntax error: unknown user 'root' in statusoverride file
unmount: /target/dev/pts: No such file or directory
unmount: /target/dev/shm: No such file or directory
unmount: /target/proc/bus/usb: Invalid argument


I have absolutely no idea what this is or how i can fix it. So any help will be greatly appreciated.

thanks,

Richard
 
Old 05-20-2005, 03:08 AM   #2
basileus
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: Turku, Finland
Distribution: Debian, Ubuntu, Gentoo
Posts: 388

Rep: Reputation: 30
Maybe the install media is damaged?
 
Old 06-16-2005, 02:33 PM   #3
Linny
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Distribution: debian
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
This is absolutely NOT a media issue.

I've installed debian 3.1 r0a on 2 diff pc's without ANY incident.
1 was a "real" pc; one was vmware.

I just attempted installation on vmware installed on my notebook - and I got the same message! - almost - my msg said return value 132.

does anyone know why this is?
tia -
 
Old 10-06-2005, 04:55 PM   #4
henryse
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I am getting the same error on Virutal PC 2004 when I try to install Linux.

Does anyone know what is causing this error?

Thanks.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I get base Debian & Desktop ISOs (Sarge) rickh Debian 3 06-11-2005 11:09 PM
After Base Install Configuration for Sarge AndeAnderson Debian 2 04-08-2005 12:14 PM
debian base install => xfree86config steefje Linux - Software 2 10-31-2004 02:49 PM
Base install sarge - kernel compile? insyte Debian 3 08-13-2004 04:58 PM
Givin' up on Debian? d-i/sarge base install error... pgsirois Debian 9 06-20-2004 03:58 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:53 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration