LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-11-2004, 01:53 PM   #1
timos
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
SuSE 9.2 ipv6 keeps loading


Hi,

I installed SuSE 9.2 and it still keeps loading the ipv6 module. I already changed /etc/modprobe.conf like it worked for SuSE 9.1:

alias net-pf-10 ipv6
install net-pf-10 /bin/true

and

alias sit0 ipv6
install sit0 /bin/true

It still keeps loading on startup. Does someone have an idea?

Timo
 
Old 11-14-2004, 05:39 AM   #2
frenchrh
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 18

Rep: Reputation: Disabled
Hi,
I've also been having very slow net connections and browsing in SuSE 9.2Pro.
In 9.1Pro I did the same commands for turning off ipv6. In 9.2 with KDE, they say that ipv6 is turned off by default.
On one of my 9.2 machines I did the first command you showed, in modprob.conf, and in the other I have not put it in, but they both run slow.

How are you telling that ipv6 is still loaded and slowing you down?

I'd like to see for my self. Maybe both of my machines have the same ipv6 is loaded issue.

R
 
Old 11-14-2004, 10:41 AM   #3
timos
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
The command lsmod shows that the module is loaded and that lots of devices are using it.
 
Old 11-14-2004, 11:37 AM   #4
wiresquire
Member
 
Registered: Dec 2003
Posts: 57

Rep: Reputation: 15
The instructions I saw for disabling ipv6 for 9.1 series here had a different method?

Might be worth a try

hth
ws
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IPv6 ifconfig at boot? (SuSE) Brian Knoblauch Linux - Networking 0 07-29-2005 07:32 AM
Have ipv6 loading and only want ipv4 kf8rd Linux - Networking 4 06-30-2005 06:22 AM
automatic ipv6 module loading issue mio Slackware 1 03-27-2005 09:33 AM
suse 9.1 and IPv6 rafusmx Linux - Networking 1 01-11-2005 01:23 PM
SuSE 9.1 IPV6 wesaa SUSE / openSUSE 6 11-07-2004 06:51 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE

All times are GMT -5. The time now is 12:09 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration