LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE
User Name
Password
SUSE / openSUSE This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-14-2007, 09:34 PM   #1
wayfarer67
LQ Newbie
 
Registered: May 2007
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Question SUSE 10.1 wont go past login/password


hello; I am not sure where to post this..my first post..
I have installed SUSE 10.1 and each time it boots up to the login script..i enter login name and password, accepted, then nothing more. !!! no matter what i enter, either nothing happens, or just a weird line Linux -uxdu or something repeats, or i get Command not recognized...
how do i get a complete install of SUSE 10.1 to run past this login/password script? can i avoid the login hassle??? many thanks in advance.
 
Old 05-14-2007, 09:41 PM   #2
vxc69
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: Ubuntu
Posts: 387

Rep: Reputation: 33
Is this the graphical login or the terminal (black screen)? If it's the terminal, after you enter the username and password, try executing startx.


Hope this helps,
vxc

Last edited by vxc69; 05-14-2007 at 09:43 PM.
 
Old 05-15-2007, 10:42 AM   #3
wayfarer67
LQ Newbie
 
Registered: May 2007
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hello and thank YOU for the reply.
I should have added i am on a black screen with white text down the left....i did enter startx and now i am what appears to be worse off! Its says Video Not Supported. video mode not supported... sigh.. i am using a Gforce2 agp 32 meg video card..which Suse 10.1 properly detected...and ran fine ..each time i try to install Suse 10.1 it insists on detecting the card okay but wants to run in 24bit 16million colors at 1280x1024 resolution..which i do not want. sooo during setup i change it to 1024x768 and when it final boots after complete install it NOW says Video Mode NOt supported.
its a black screen with bright blue bordered sign in white letters. I have installed Ubuntu with NO such problems..but UBuntu will not recognize my external dialup modem.. sigh... what am i to do????
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SUSE 10.1 wont go past login/password wayfarer67 Linux - Newbie 9 05-19-2007 02:29 AM
Cannot get Past Login Novell-Suse radiant SUSE / openSUSE 1 09-02-2005 12:10 PM
Cannot get Past Login Novell-Suse! Urgent radiant SUSE / openSUSE 2 08-31-2005 03:10 PM
Cannot get Past Login Novell-Suse! Urgent radiant Linux - Newbie 1 08-31-2005 01:39 AM
Can't get past login screen for new SuSE 9.2 Installation smakinen Linux - Laptop and Netbook 0 05-17-2005 10:44 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > SUSE / openSUSE

All times are GMT -5. The time now is 12:52 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration