LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation
User Name
Password
Slackware - Installation This forum is for the discussion of installation issues with Slackware.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-24-2006, 10:35 AM   #1
vadivelsurya
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Location: Madurai,India
Distribution: suse 10 and slackware 10.0
Posts: 9
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 0
Exclamation GuI non functional


Installed Slackware 10.0 on Compaq presario 2500 laptop with existing windows xp. Configured LILO with bare.i and 'noieee1394'. Preferred GNOME..Initial booting msges read:
agpgart:unsupported ATI chipset (device id:cbbz),
you want to try agp_try_unsupported=1
/lib/modules/2.4.26/kernel/drives/char/agp/agpgart.0.gz:initmodule:no such device
/lib/modules/2.4.26/kernel/drives/char/agp/agpgart.0.gz:hint:lnsmod errors can be caused by incorrect module parameter including IO or IRQ parameter
......
/lib/modules/2.4.26/kernel/drives/char/agp/agpgart.0.gz:lnsmod/lib/modules/2.4.26/kernel/drives/char/agp/agpgart.0.gz failed
/lib/modules/2.4.26/kernel/drives/char/agp/agpgart.0.gz:lnsmod agpgart failed
......
.....
gpm.c(977)
/dev/mouse: no such device

shell commands open up then. Iam able to run the unix/linux commands from the text console. But GUI does not work.
Please do help.
 
Old 01-24-2006, 10:52 AM   #2
lestoil
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: new york
Distribution: win2k,ubuntu,sw13,arch,centos5.3
Posts: 815

Rep: Reputation: 31
GUI not functional

Check out http//www.akiaki.org/linux/presario.2500.HOWTO.html for install guide using SW9. Madpenguin's SlackersBible or On line LinuxEssentials2 at Linuxpackages documents offer helpful guides too. Maybe SW10.2 has better drivers. Good luck.
 
Old 01-24-2006, 11:05 AM   #3
vadivelsurya
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Location: Madurai,India
Distribution: suse 10 and slackware 10.0
Posts: 9

Original Poster
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 0
Thanks a lot mr Lestoil
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
alsa non-functional under 2.6.10 using via82cxx robthebob Slackware 4 02-08-2005 05:58 AM
wacom_drv default non-functional? Moloko Debian 0 10-08-2004 06:24 AM
I cant create functional users! bcf2 Mandriva 4 08-31-2004 09:58 AM
scripting non-functional! Krenn Slackware 4 07-18-2004 09:29 PM
Functional desktop cb9fl Linux - Software 1 05-29-2004 04:19 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware > Slackware - Installation

All times are GMT -5. The time now is 01:45 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration