LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-27-2009, 01:06 PM   #1
malecite
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2009
Distribution: Vector Linux; Arch Linux
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Question Can't load X on newly installed Slackware64 13.0


Hi,
I have just installed Slackware64 on my notebook. I did full installation, but when I startx (or startxfce4,startkde) system won't work. Message I receive is this:

"failed to load module "fbdev" (module does not exist,0)
No devices detected.
Couldn't connect to XServer
xmodmap: unable to open display
Fatal server error: no screen found
xinit: No such file or directory (errno2): unable to connect to XServer
xinit: No such precess (errno3): Server error.

My graphic card is nVidia GeForce 9100M G, and Slack did recognized it by that name. Uses nv driver.
I am new to Slackware and I really don't now what is happening. I read Slackbook, but it doesn't offers any answers. xorgconfig doesn't exist on my system. Is that part of those changes? xorgsetup didn't helped at all.

Last edited by malecite; 10-27-2009 at 01:09 PM.
 
Old 10-27-2009, 01:24 PM   #2
smeezekitty
Senior Member
 
Registered: Sep 2009
Location: Washington U.S.
Distribution: M$ Windows / Debian / Ubuntu / DSL / many others
Posts: 2,220

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
Quote:
Originally Posted by malecite View Post
Hi,
I have just installed Slackware64 on my notebook. I did full installation, but when I startx (or startxfce4,startkde) system won't work. Message I receive is this:

"failed to load module "fbdev" (module does not exist,0)
No devices detected.
Couldn't connect to XServer
xmodmap: unable to open display
Fatal server error: no screen found
xinit: No such file or directory (errno2): unable to connect to XServer
xinit: No such precess (errno3): Server error.

My graphic card is nVidia GeForce 9100M G, and Slack did recognized it by that name. Uses nv driver.
I am new to Slackware and I really don't now what is happening. I read Slackbook, but it doesn't offers any answers. xorgconfig doesn't exist on my system. Is that part of those changes? xorgsetup didn't helped at all.
Looks as if your kernel was compiled without framebuffer support.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
So, I've installed Slackware64-current. Need some configuration help. glore2002 Slackware 19 08-24-2009 06:24 PM
Cannot boot already installed ubuntu on newly installed win xp abhi_337 Ubuntu 1 07-13-2006 03:33 AM
help with newly installed slackware 10.2!!!!! D_O_Y_L_E Slackware 4 03-17-2006 03:43 PM
help with newly installed slackware 10.2!!!!! D_O_Y_L_E Linux - Software 3 03-17-2006 01:25 AM
newly installed programs... tang Linux - Software 2 09-10-2003 08:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:23 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration