LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-14-2018, 11:54 PM   #1
hedron
Member
 
Registered: Jul 2009
Location: NYC
Distribution: Slackware, Bluewhite, SARPI
Posts: 261

Rep: Reputation: 26
mysqldump: got errno 22 on write - windows explorer locks up constantly


When I try to back up my SQL(mariadb) database using the following command: (I am issuing this command on my network drive in windows explorer ie: Z:\share\location)

Code:
mysqldump -u hedron -h darkstar -p
I get:
Code:
mysqldump: got errno 22 on write
This is after about 5 or 10 minutes of doing what appears to be nothing. If I issue the above command in my C:\ drive, it completes successfully.

Further, and this is my real problem, but there's no specific error messages, I get constant (and random) lock ups when browsing my samba share mount on a network drive.

I had searched for this issue, and some say it's caused by a confusion about how many files each system(windows and linux) can have open at the same time. I can't find the web page this solution was located, but I had put: "max open file = 16384" into smb.conf, but that was unsuccessful.

I'm convinced the issue is some sort of communication error between my Windows 10 64bit machine and my SarPI (Slackware64 raspberry pi) machine. I'm guessing my Windows ethernet card is misconfigured in some way. But I don't have the faintest clue what configuration setting to change or research.

So, what ethernet setting could be causing windows explorer to be locking up?
 
Old Today, 11:19 AM   #2
hedron
Member
 
Registered: Jul 2009
Location: NYC
Distribution: Slackware, Bluewhite, SARPI
Posts: 261

Original Poster
Rep: Reputation: 26
Well, I tried a different network adapter and that didn't help. I even tried fiddling with the settings and turning off offloading(as a tweak guide suggested), but that didn't make a difference.

The problem doesn't appear local to my Windows desktop, as my laptop was acting funny attached to the server as well. It could just be a bug in SARPI? But I would have no idea how to isolate where the problem is. I could use wireshark, but I would have no idea what to look for or even if that would be any help.

I saw this thread: https://www.linuxquestions.org/quest...es-4175638781/ And maybe I'm reading into it things that aren't there, but the issue seems similar in nature.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] CPU constantly 50% also pcmanfm constantly respawning. linuxpicaxe Linux - Software 2 09-11-2012 04:45 PM
mysqldump locks queries yovkoi Linux - Server 1 06-14-2011 09:27 AM
[SOLVED] ErrNo 14 and ErrNo 256 in yum server configuration nivedhitha Linux - Server 4 05-22-2011 12:45 AM
Locks table during mysqldump - pls help minim Linux - Server 1 12-08-2010 12:36 AM
Read/write locks using semaphores with write priority arunka Programming 1 06-28-2007 07:04 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 11:59 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration