LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-02-2003, 01:00 PM   #1
bkersey
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Question X server deleting system files


RedHat 9 system. I have seen a lot of posting on this problem, but no answer to what causes the deleting of system files . How come the Linux community isn't up in arms over this? After spending hours and hours going through the usual "new hardware", "get the latest", "hardware problem", "the moon is full" type replies, it seems that nobody has a real answer to this.
My system isn't new, has been working for over 6 months and all I did was log out as a user and tried to login as root. Video goes black "well at least it wasn't the blue screen of death", now a cycle of attempts to determine the video card, monitor and finally a look at the log files and behold " Failed to load module bitmap". Digging deeper and a ton of X11 files that we there for months are now gone. I saw one post that said something about RedHat turning on video DMA in RH9. So now we get a jump into memory somewhere that decides to erase a bunch of X11 files. Sounds strange to me, but then who would have guesses that anyone would actually release something that would do this. Anyone have a real fix for this?
 
Old 11-02-2003, 01:38 PM   #2
exodist
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Portland, Oregon
Distribution: Gentoo
Posts: 1,372

Rep: Reputation: 47
How come the Linux community isn't up in arms over this?
because everyone majior already knows redhat sucks.
 
Old 11-02-2003, 03:45 PM   #3
speck
Member
 
Registered: Nov 2001
Location: US
Distribution: Slackware 14.2
Posts: 354

Rep: Reputation: 93
Bill,

Could you post a link to the discussion you're referencing. I could only find one other post where you mention this issue (and no one responded to your question.)

Speck
 
Old 11-02-2003, 10:52 PM   #4
bkersey
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Can't imagine why, but here's the first 20 from Yahoo
1. RedHat: filesystem? "Failed to load module ..."
... My system (RH9 on PIII) worked yesterday, but this morning it failed to start X. The error is: Failed to load module "bitmap" (module does not exist, 0). ...
linux.derkeiler.com/Mailing-Lists/RedHat/2003-08/2210.html - 11k -

2. [LIH]Unable to load module "bitmap"
... Hi, I cannot start the X server.The error message was Failed to load module "bitmap"(module does not exist). /etc/X11/XF86config I am using RedHat Linux 9.0. ...
http://www.mail-archive.com/linux-in.../msg26946.html

3. SunBlade 100 X issue
... startx': (II) LoadModule: "bitmap" (WW) Warning, couldn't open module bitmap (II) UnloadModule: "bitmap" (EE) Failed to load module "bitmap" (module does not ...
lists.debian.org/debian-sparc/2002/debian-sparc-200210/msg00328.html

4. Fw: X og manglende moduler
... WW) Warning, couldn't open module bitmap (II) UnloadModule: "bitmap" (EE) Failed to load module "bitmap" (module does not exist, 0) (II) LoadModule: "pcidata ...
http://www.sslug.dk/emailarkiv/tekni.../msg00477.html

5. LinuxQuestions.org - x problem - where Linux newbies come for ...
... The errors list as: (EE) Failed to load module "bitmap" (module does not exist, 0) (EE) Failed to load module "pcidata" (module does not exist, 0) Fatal server ...
www.linuxquestions.org/questions/history/102661

6. Yahoo! Groups : redhatlinux Messages : 7401-7500 of 7957
... Osama Ahmed, osamaahmed, Thu 7/31/2003, 7405, (EE) Failed to load module "bitmap", Miguelito Quijano, migs_quijano, Thu 7/31/2003, 7406, ...
groups.yahoo.com/group/redhatlinux/messages/7401?viscount=100

7. [PLUG] X server won't load in RH 9.0
... II) Load Module: 'bitmap" > (WW) Warning, couldn't open module bitmap > (II) UnloadModule: "bitmap" > (EE) Failed to load module "bitmap" (module does not ...
plug.org.in/pipermail/plug-mail/2003-August/009272.html

8. Re: [livid-gatos] ati.2
... usr/XF-4.0/lib/modules" > > (- using VT number 7 > > > > (WW) Warning, couldn't open module bitmap > > (EE) Failed to load module "bitmap" (module does not ...
gatos.sourceforge.net/livid-gatos/2001-January/msg00188.html

9. Unable to load required base modules (bitmap and pcidata)
... bitmap" (WW) Warning, couldn't open module bitmap (II) UnloadModule: "bitmap" (EE) Failed to load module "bitmap" (module does not exist, 0) (II) LoadModule ...
www.spinics.net/lists/xf-newbie/msg02959.html - 9k

10. Geocrawler.com - dri-users - [Dri-users] i810 Problems
... set to "/usr/X11R6-DRI/lib/modules" (--) using VT number 7 (WW) Warning, couldn't open module bitmap (EE) Failed to load module "bitmap" (module does not exist ...
http://www.geocrawler.com/archives/3...1/6/0/6023235/

11. [ILUG-BOM] Red Hat Linux 9 booting problem.
... XFree86 Font Renderer, version 0.4 (II) Loading font Bitmap (II) LoadModule ... open module dbe (II) UnloadModule: "dbe" (EE) Failed to load module "dbe" (module ...
mm.gnu.org.in/pipermail/linuxers/Week-of-Mon-20030616/010808.html

12. Red Hat -- Linux, Embedded Linux and Open Source Solutions
... linux >(II) LoadModule: "bitmap" >(WW) Warning, couldn't open module bitmap >(II) UnloadModule: "bitmap" >(EE) Failed to load module "bitmap" (module does not ...
https://listman.redhat.com/archives/.../msg00014.html

13. XFree86 Version 4.0 / X Window System (protocol Version 11, ...
... usr/X11R6/lib/modules/fonts/libbitmap.a (II) Module bitmap: vendor="The ... to load /usr/X11R6/lib/modules/pex5.so (EE) Failed to load module "pex5" (loader ...
www.cl.cam.ac.uk/~pb/T7140CT-sample

14. [Pluto-help] Mandrake 9.0
... Da riga di comando mi d=C3=A0 questi errori: > (EE) Failed to load module "bitmap" (module does not exist, 0) > (EE) Failed to load module "pcidata" (module ...
lists.pluto.linux.it/pipermail/pluto-help/2003-February/008541.html

15. Forum: Linux/GNU — opšta diskusija Link: http://www. ...
... II) Loading font Bitmap (II) LoadModule: "pcidata" (WW) Warning, couldn't open module pcidata (II) UnloadModule: "pcidata" (EE) Failed to load module "pcidata ...
www.elitesecurity.org/tema/6168.txt

16. XFree problems in YDL 2.3
... var/log/XFree86.0.log", Time: Mon Aug 12 09:34:38 2002 > (==) Using config file: "/etc/X11/XF86Config-4" > (EE) Failed to load module "bitmap" (module does not ...
lists.terrasoftsolutions.com/pipermail/yellowdog-general/2002-August/003622.html

17. Debian Alpha List: Re: New XFree86 not working
... FreeType (II) LoadModule: "speedo" (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/fonts/libspeedo.a No symbols found in this module Failed to load spencode.o (EE ...
http://www.alphalinux.org/archives/d...2000/0024.html -

18. Forum
... Load "xtrap" Load "speedo" Load "type1" Load "bitmap" Load "freetype" Load ... X11R6/lib/modules/xf86Wacom.so (EE) Failed to load module "xf86Wacom" (invalid ...
http://www.lepied.com/archive_wacom....=archive_wacom

19. This is a pre-release version of XFree86, and is not supported in ...
... Video Driver, version 0.4 (II) LoadModule: "dri" (WW) Warning, couldn't open module dri (II) UnloadModule: "dri" (EE) Failed to load module "dri" (module ...
www.cthulhu.demon.nl/XFree86.0.log

20. port-i386: Re: XFree86 4.0.2 snapshot available (was Re: ...
... XFree86 Font Renderer, version 0.1 (II) Loading font Bitmap (II) LoadModule ... modules/xie.so (II) UnloadModule: "xie" (EE) Failed to load module "xie" (loader ...
mail-index.netbsd.org/port-i386/2001/01/04/0019.html
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Deleting backup files in my system. hgb Linux - Software 6 11-07-2005 01:15 AM
Server compromised, system files changed newlinuxnewbie Linux - General 4 10-11-2005 04:22 PM
Deleting files in C monil Programming 4 03-13-2005 11:33 AM
Deleting files! a_priebe47 Slackware 6 10-17-2004 10:58 PM
Deleting files ShakyJake Linux - Newbie 12 05-08-2003 04:07 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 05:05 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration