LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-06-2001, 07:01 AM   #1
souvik
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2001
Location: Calcutta, India
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Exclamation Sound configaration in linux


I have two os win-98 and linux in my machine
After installing linux I tried sound configuration
The report I got is

PCI sound card Intel corporation | 82801AA 82810 AC' 97 Audio.
not supported by linux


Then I downloaded alsa-driver-0.9.0beta4.tar.bz2 from net.
and then did as they said.

After that I found my mixer setting showing properly and even at the time of booting it is loading sound card and mixer setting.
For your kind information I have changed volume level by running aumix because the channels are mutted by default as specified in alsa documents.

But now I am not getting any sound though my xmms is showing that it is playing that song.
I am getting the keyboard bell loud in my speaker but no sound when playing songs.


Another thing I can play songs from windows.
Wating for help,
 
Old 07-06-2001, 07:15 AM   #2
Star Child
Member
 
Registered: Jul 2001
Location: Iran
Distribution: SuSE 9.1
Posts: 30

Rep: Reputation: 15
I have the same soundcard (mine is on board) and the same problem.

What I did was I got the latest version of Harddarke installed. I also installed alsa, detect and everything that was necessary for harddrake to be installed.

It then recognized my soundcard. But no sound like yours! xmms would play but no sound.

What I did to get it running was I went into harddrake again. Chose the sound card. and clicked on "run configuration" (or s.th like that, don't remember exactly). A list came up with my sound card in there. I chose it again and pushed ok. boom! The guy said "your sound card has been configued successfuly by harddrake". And there, it works now.

Hope it helps you.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 06:10 AM
Realtek Sound and Ubuntu Linux - No Sound meindl007 Linux - Hardware 22 10-05-2005 03:16 PM
no sound card but no sound in linux pragun Linux - Newbie 18 12-27-2004 04:18 PM
SuSE Linux, Linux in general and sound cards... rgbrock1 Linux - Hardware 9 10-06-2004 07:00 PM
Linux recognizes sound card, still no sound HuEsY Linux - Hardware 1 06-15-2004 11:10 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration