LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-27-2006, 01:52 PM   #1
tshontikidis
Member
 
Registered: May 2005
Distribution: Gentoo & Debian
Posts: 76

Rep: Reputation: 15
Hyperlinks not opening in web browser


I am running debian etch with fluxbox WM, no gnome or KDE(old system). I use evolution for my mail because I needed a email client that supports exchange and public calendars.

so when I get an email with a hyperlink it will not open my web browser and goto the page. It also happens in PDFs in xpdf, so its not just evolution, thats just the main reason. So how do i tell my system I have firefox is my web browser and to open hyperlinks with that app.

let me know if you need more info/clarify problem

thanks
 
Old 03-27-2006, 02:10 PM   #2
pixellany
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: Annapolis, MD
Distribution: Mint
Posts: 17,809

Rep: Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743
somewhere, there is a setting for default applications. In RHEL4/Gnome, it's Applications-->Preferences-->More Preferences-->Preferred Applications
 
Old 03-27-2006, 02:42 PM   #3
tshontikidis
Member
 
Registered: May 2005
Distribution: Gentoo & Debian
Posts: 76

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I am not running gnome or RH. I am running fluxbox and xorg.
 
Old 03-27-2006, 02:55 PM   #4
pixellany
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: Annapolis, MD
Distribution: Mint
Posts: 17,809

Rep: Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743
5
The same function should be there somewhere---it is a basic system property. Have you gone thru the menus?
 
Old 03-27-2006, 03:22 PM   #5
tshontikidis
Member
 
Registered: May 2005
Distribution: Gentoo & Debian
Posts: 76

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I have run through all the menus that I can think of, there are not many in fluxbox. I also checked firefox and there is nothing to the sort of default browser.

Last edited by tshontikidis; 03-27-2006 at 03:27 PM.
 
Old 03-28-2006, 10:53 AM   #6
tshontikidis
Member
 
Registered: May 2005
Distribution: Gentoo & Debian
Posts: 76

Original Poster
Rep: Reputation: 15
bump

bump
 
Old 03-28-2006, 02:08 PM   #7
pixellany
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: Annapolis, MD
Distribution: Mint
Posts: 17,809

Rep: Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743Reputation: 743
Quote:
Originally Posted by tshontikidis
bump

bump
I will let someone else tell you that you are not supposed to do that....
Actually, I started looking in Google for this and got nowhere. This one may take some digging. There do appear to be Fluxbox fora out there---maybe post something there??
 
Old 03-28-2006, 04:37 PM   #8
dive
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: UK
Distribution: Slackware
Posts: 3,466

Rep: Reputation: Disabled
I'm not sure it's a flux problem. If there are no settings in Evo it may be worth looking at .mailcap or .mime.types
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my web browser "mozilla fire fox" isn't rendering the page, rather opening the page amolgupta Linux - Software 2 07-26-2005 12:41 AM
some web pages are not web opening in linux emailssent Linux - Networking 4 09-19-2004 06:28 AM
Opening Konqueror Web Browser restarts system leather96 Linux - Software 0 07-13-2004 09:06 AM
Problems opening Mozilla web browser leroy27336 Linux - Software 0 04-22-2004 04:13 PM
hyperlinks don't open browser Steel Shepherd Linux - Software 6 02-17-2004 11:11 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:09 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration