LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-06-2008, 12:57 PM   #1
methodtwo
Member
 
Registered: May 2007
Posts: 146

Rep: Reputation: 18
error inserting soundcore module


Hi there i'm using gentoo.
I originally had the alsa-driver package installed but the sound didn't work.I then un-installed alsa-driver and rebuilt the kernel following the gentoo alsa guide.Now when i start alsa it does atsrt but i get this error message:
Code:
Loading driver...
* Loading ALSA modules ...
* Loading: snd-card-0 ...
WARNING: Error inserting soundcore (/lib/modules/2.6.23-gentoo-r6/kernel/sound/soundcore.ko): Invalid module format [ ok ]
* Loading: snd-pcm-oss ...
WARNING: Error inserting soundcore (/lib/modules/2.6.23-gentoo-r6/kernel/sound/soundcore.ko): Invalid module format [ ok ]
* Loading: snd-seq ...
WARNING: Error inserting soundcore (/lib/modules/2.6.23-gentoo-r6/kernel/sound/soundcore.ko): Invalid module format [ ok ]
* Restoring Mixer Levels ... [ ok ]
Setting default volumes...
Will re-compiling my kernel , but instead of building sound card support as a module build it in the kernel, help?
 
Old 05-07-2008, 07:55 AM   #2
padlamoij
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: East Point, GA
Posts: 188

Rep: Reputation: 30
Um, well did the module compile? My guess is that the soundcore module is compiled with a different source than the kernel. Which may mean that you are still booting into the old kernel you were using before and not the new kernel you just made. Gentoo uses Grub, right? Check that and see if you are booting into the new kernel.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error inserting e1000 module thatisuresh Linux - Networking 1 05-08-2007 06:54 PM
insmod: error inserting 'module.o': -1 Invalid module format ksrinivas Linux - Newbie 5 10-11-2006 08:29 AM
Error inserting the ATI module now for some reason..HELP wpg9210 Linux - Software 3 01-25-2006 05:17 PM
insmod: error inserting 'new.ko': -1 Invalid module format hemk76 Programming 2 01-26-2005 11:52 AM
insmod: error inserting 'new.ko': -1 Invalid module format hemk76 Programming 2 01-24-2005 11:42 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 01:18 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration