LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-30-2008, 02:56 PM   #1
glenn69
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Chicagoland
Distribution: ArchLinux
Posts: 261

Rep: Reputation: 32
xorg Nvidia No Matching Device...


I cannot get my X server to work.
Running CRUX. Installed xorg and nvidia driver.
Machine : Averatec 2370 with GeForce GO 6100 video card that has worked well in other distros with nvidia driver.

Used nvidia-xconfig to create xorg.
lspci shows video card on BusID of 0:5:0

After startx I see nvidia logo then I'm back to terminal screen with the following info
(WW) NVIDIA: No matching Device section for instance (BusID PCI:0:10:3) found

That is also the only warning listed in Xorg.0.log.

In my xorg.conf I added under "DEVICE" section BusID "PCI:0:5:0" since lspci lists it as such. Yet i still get the same error searching for something at 0:10:3. Shouldn't my BusID statement fix that?

When I check lspci I don't see anything listed at 0:10:3.

Thanks

Last edited by glenn69; 07-30-2008 at 02:57 PM. Reason: additional info
 
Old 08-01-2008, 07:11 AM   #2
jax8
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Australia
Distribution: Ubuntu, Fedora 10
Posts: 632

Rep: Reputation: 31
The drivers are installed so I am guessing it is something to do with your xorg.conf file.

Post this file to the forum.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
edit xorg for aiglx use: no matching device section Lord of the Board Linux - Newbie 5 12-28-2006 06:14 PM
Graphic sucks after updating kmod-nvidia and xorg-X11-nvidia hans21 Fedora 1 12-10-2006 03:21 PM
(WW) I810 No matching device section for instance (BusID PCI:0:2:1) found aldin Slackware 9 08-11-2006 04:09 AM
Error: RADEON: no matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:1) found malcolmBl Linux - Hardware 1 04-10-2006 02:15 PM
GeForceFX Go5200: More than one matching Device section SKelem Linux - Laptop and Netbook 1 07-01-2005 04:38 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 04:05 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration