LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-15-2011, 10:50 AM   #16
Demogorgon100
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 0

You still want me to boot with windows
 
Old 04-15-2011, 10:51 AM   #17
markush
Senior Member
 
Registered: Apr 2007
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 3,979

Rep: Reputation: Disabled
mh, you cannot post your key and ssid here... Do you get any errormessages when you try to connect?

Markus
 
Old 04-15-2011, 10:53 AM   #18
markush
Senior Member
 
Registered: Apr 2007
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 3,979

Rep: Reputation: Disabled
Well, with Windows we can see if you are using DHCP and such information (the output of ipconfig /all).

If you know it you may post this information here.

Markus
 
Old 04-15-2011, 11:29 AM   #19
Demogorgon100
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I'M back in windows, something interesting happened I can not connect wierlessly in windows either, I did last night but not anymore no connections are even recognized

this is the ipconfig/all
Host Name....awelswarmachin
Primary Dns Suffix....:Unknown
IP Routing Enabled..:No
Wins Proxy Enabled...:No
Ethernet adapter Local Area Connection:
Media State...:Media disconnection
Deacription ....:Broadcom NetXtreme 57xx Gigabit Cont
Ethernet adapter Wireless Network Connection:
Media State...:Media disconnected
Description...ella Wireless 1395 WLAN Mini-Card
Physical Address..:00-22-5f-46-06-6a


There might be some typos above
 
Old 04-15-2011, 11:32 AM   #20
Demogorgon100
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I'm going back to linux
 
Old 04-15-2011, 11:36 AM   #21
markush
Senior Member
 
Registered: Apr 2007
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 3,979

Rep: Reputation: Disabled
If it doesn't work with your Windows either, check if there is a button on the Computer with which you can enable/disable the wireless-adapter (but since it is a pcmcia-card this is probably not the dase) is the card inserted/connected correctly to the computer?

If you have a wireless router, I'd recommend to restart the router! unplug the powerplug of the router, wait a minute and plug it in again, then it will need some minutes until the router and the wireless network is back again.

Afterwards try with both Operatingsystems if you can connect.

You may use the iwlist command in Linux, look at the manpage
Code:
man iwlist
if your network shows up.

Markus
 
Old 04-15-2011, 11:43 AM   #22
Demogorgon100
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok I do have a switch and I already have tried it a number of times it does work but no change after.
I go back between routers two different connections and I have reset both already.
BUt I'll try to turn it off for 60sec and see how that does.

yeah no change still searching

the command results
IWLIST(8) Linux Programmer's Manual IWLIST(8)

NAME
iwlist - Get more detailed wireless information from a wireless inter‐
face

SYNOPSIS
iwlist [interface] scanning
iwlist [interface] frequency
iwlist [interface] rate
iwlist [interface] keys
iwlist [interface] power
iwlist [interface] txpower
iwlist [interface] retry
iwlist [interface] event
iwlist [interface] auth
iwlist [interface] wpakeys
iwlist [interface] genie
iwlist [interface] modulation
iwlist --help
iwlist --version

DESCRIPTION
Manual page iwlist(8) line 1
 
Old 04-15-2011, 11:46 AM   #23
markush
Senior Member
 
Registered: Apr 2007
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 3,979

Rep: Reputation: Disabled
you may use
Code:
sudo iwlist wlan0 scanning
if wlan0 is the wireless-network-adapter

Markus
 
Old 04-15-2011, 11:47 AM   #24
Demogorgon100
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Wlan0 No scan results
 
Old 04-15-2011, 11:50 AM   #25
Demogorgon100
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I will be back in 30min
sorry for the inconvenience
 
Old 04-15-2011, 11:50 AM   #26
markush
Senior Member
 
Registered: Apr 2007
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 3,979

Rep: Reputation: Disabled
is wlan0 up? then there is something wrong with your wireless network, not with the computer.

Markus
 
Old 04-15-2011, 11:52 AM   #27
markush
Senior Member
 
Registered: Apr 2007
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 3,979

Rep: Reputation: Disabled
Well, I'll take off my computer now as well.

I'd recommend to check, if the wireless Accesspoint is correctly configured and if the wireless lan is on (maybe it is off after restarting it).

Markus
 
Old 04-15-2011, 11:58 AM   #28
repo
LQ 5k Club
 
Registered: May 2001
Location: Belgium
Distribution: Arch
Posts: 8,528

Rep: Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899Reputation: 899
Quote:
I'M back in windows, something interesting happened I can not connect wierlessly in windows either, I did last night but not anymore no connections are even recognized
I would suggest to verify your wireless access point.
Try to reboot the router.
Then try to use no encryption and see if it works.
If all this fails, I would reset the router to the default settings and start from there.

Kind regards
 
Old 04-15-2011, 01:08 PM   #29
Demogorgon100
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 0
it's not the network other computers are accessing internet fine and i have restarted the routers, keep in mind it's not one router I have access too but two.
Everything was working fine until I installed the additional drivers the Broadcom STA and B43 this is the reason I can't access wireless Internet in windows as well.
Since these drivers are not supported by linux could it be that they are not working properly, also i read somewhere that there are three possibilities the B43 STI (I think)and NDISwrapper?
 
Old 04-15-2011, 01:11 PM   #30
Demogorgon100
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2011
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Question I did install the STA and B43 could it be possible that I need to complete remove one of them since it may be causing a conflict?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dell 1395 wlan mini card on fedora 13 lefster Linux - Newbie 2 10-13-2010 11:59 AM
How do I setup Dell Wireless 1395 WLAN mini card for Linux RHEL4.8 for Workstation ? RPeruzzi Linux - Newbie 6 06-23-2009 05:32 PM
[SOLVED] i want drivers for Dell Wireless 1395 WLAN Mini-card on fedora 9 linux pavan6754 Linux - Newbie 1 05-29-2009 01:26 AM
Dell Wireless 1395 WLAN Mini-Card Drivers niranjan_kala Linux - Newbie 2 01-26-2009 09:15 PM
Dell wireless WLAN 1450 Dual Band WLAN Mini-PCI card not recognised pitts68 Linux - Wireless Networking 102 02-28-2005 08:21 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 02:19 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration