LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-04-2006, 10:08 PM   #1
trainpic
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Ohio
Distribution: Ubuntu 6.06 LTS (Ubuntu, Edubuntu, Ubuntu Server)
Posts: 77
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 15
slmodem slamr.ko modprobe error put_device get_device device_release_driver


I am trying to get the slmodem driver to work on a Toshiba Satellite A10-S100 laptop on ubuntu 5.10 Breezy Badger kernel 2.6.12-10-386

I successfuly compiled the 2.9.10 version, ran modprobe slamr, and recieved an error:

Code:
FATAL: Error inserting slamr (/lib/modules/2.6.12-10-386/extra/slamr.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
dmesg|grep slamr gave (:

Code:
slamr: Unknown symbol get_device
slamr: Unknown symbol put_device
slamr: Unknown symbol device_release_driver
I tried it with the ungrab-winmodem module, which compiled and inserted flawlessly, and recieved the same error, and an identical addition to dmesg.

version 2.9.9e-pre1, with or with ungrab-winmodem, gave exactly the same errors.

Is there a patch or something I can apply (preferably to the driver source as I would prefer not to recompile my kernel, though I would if I had to)?

Is there a configuration option to set/unset in the kernel source and recompile? (see above)

Any help appreciated
 
Old 04-06-2006, 07:15 AM   #2
Simon Bridge
LQ Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 198Reputation: 198
Well, the slamr driver is not the one you use if you can help it - you use the alsa AC97 codec driver with the slmodem daemon instead. In ubuntu you go: apt-get smartlink-modem-daemon (I think). This sets up the linuxant modem automatically.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slacware, slmodem driver; no slamr in /dev SuSE 1983. Linux - Networking 1 08-04-2005 05:49 AM
Slmodem: No Carrier Error sanmartin Linux - Hardware 3 06-29-2005 08:35 PM
slmodem error irfanhab Linux - Distributions 0 05-28-2005 11:38 PM
modprobe error? GraemeK Linux - Networking 2 12-26-2003 01:23 PM
modprobe error GT I.N.C Linux - Newbie 0 07-13-2002 08:03 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 10:48 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration