LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking
User Name
Password
Linux - Networking This forum is for any issue related to networks or networking.
Routing, network cards, OSI, etc. Anything is fair game.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-29-2004, 01:32 AM   #1
AFI_Flame
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Nolensville, TN
Distribution: OpenSuse 10.2
Posts: 253

Rep: Reputation: 30
How Do I Get Samba To Work With Konqueror Again?


I've just got done compiling KDE 3.2.2 from source but now I can't get to my Windows computers' shares. Before I just typed smb:/ into Konqueror and it works but now it gives this error message.

An error occurred while loading smb:/:


Could not start process Unable to create io-slave:
klauncher said: Error loading 'kio_smb'.

I also have uninstalled my old Samba 2.x and installed Samba 3.0.4 in this order:

Uninstalled KDE and Samba
Installed new Samba
Installed new KDE

I did this because kdebase complained that I needed Samba 3.0.
 
Old 06-01-2004, 04:19 PM   #2
AFI_Flame
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Nolensville, TN
Distribution: OpenSuse 10.2
Posts: 253

Original Poster
Rep: Reputation: 30
bump
 
Old 06-02-2004, 01:09 AM   #3
citrus
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: California
Distribution: Kubuntu 6.1
Posts: 548

Rep: Reputation: 30
sorry not to have an answere

but i had this same problem

i sure hope someone can solve this one....

(clueless)
 
Old 07-11-2004, 07:17 AM   #4
citrus
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: California
Distribution: Kubuntu 6.1
Posts: 548

Rep: Reputation: 30
...
 
Old 07-27-2004, 06:31 PM   #5
ulaoulao
Member
 
Registered: Jul 2004
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
I too had this problem and in my case i had this:


An error occurred while loading smb:/host

an internal error

..


the problem was my fault
I had smb:\\host instead of smb://host. OOOPS! dont know if this helps but figured i'd mention it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Konqueror Does Not Work Magic02 Linux - Software 7 07-07-2005 06:30 PM
How Do I Get Samba To Work With Konqueror Again? AFI_Flame Linux - Software 0 05-28-2004 07:46 PM
Samba in Konqueror Pstromberg Linux - Networking 0 05-12-2004 03:05 AM
Konqueror doesn't work well hubabuba Linux - General 1 03-19-2003 02:25 PM
How do I get Java to work in Konqueror? Paul_Lee Linux - Newbie 1 02-10-2002 05:47 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Networking

All times are GMT -5. The time now is 11:46 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration