LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Linux Mint
User Name
Password
Linux Mint This forum is for the discussion of Linux Mint.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 12-17-2013, 04:35 PM   #1
dumble
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2013
Posts: 9

Rep: Reputation: Disabled
Small square appearing in top left corner because of jdownloader, in mint 16 xfce RC


There is a small weird square appearing in the top left corner of the screen when I start jdownloader. WHen I close Jdownloader the square disappears. It happens in linux mint 16 xfce RC. On a asus eeepc 1005pe netbook. The square stays on top off all apps, even fullscreen videos. See attached screenshot
Attached Images
File Type: png Screenshot - 17-12-13 - 23:23:50.png (198.9 KB, 13 views)
 
Old 12-29-2013, 07:33 PM   #2
aus9
Guru
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5,055

Rep: Reputation: Disabled
Hi

I gather no other app has same issue?

2) can you post your video hardware such as a snippet from
Code:
lspci -v
b) can you post your /etc/X11/xorg.conf or advise what graphical config you are using

c) have you looked at any XFCE settings especially mouse and video graphics

---yes I know your mouse looks ok in image
 
Old 01-20-2014, 04:16 PM   #3
dumble
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2013
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by aus9 View Post
Hi

I gather no other app has same issue?

2) can you post your video hardware such as a snippet from
Code:
lspci -v
b) can you post your /etc/X11/xorg.conf or advise what graphical config you are using

c) have you looked at any XFCE settings especially mouse and video graphics

---yes I know your mouse looks ok in image
Hey, sorry for the late reply. Thanks for helping. This is the output of the command:
Code:
pau@pau-1005PE ~ $ lspci -v
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Atom Processor D4xx/D5xx/N4xx/N5xx DMI Bridge
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ac
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: agpgart-intel

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Atom Processor D4xx/D5xx/N4xx/N5xx Integrated Graphics Controller (prog-if 00 [VGA controller])
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ac
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 44
	Memory at f7e00000 (32-bit, non-prefetchable) [size=512K]
	I/O ports at dc00 [size=8]
	Memory at d0000000 (32-bit, prefetchable) [size=256M]
	Memory at f7d00000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1M]
	Expansion ROM at <unassigned> [disabled]
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: i915

00:02.1 Display controller: Intel Corporation Atom Processor D4xx/D5xx/N4xx/N5xx Integrated Graphics Controller
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ac
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
	Memory at f7e80000 (32-bit, non-prefetchable) [size=512K]
	Capabilities: <access denied>

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ce
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 45
	Memory at f7cf8000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: snd_hda_intel

00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 1 (rev 02) (prog-if 00 [Normal decode])
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
	Bus: primary=00, secondary=04, subordinate=04, sec-latency=0
	I/O behind bridge: 00001000-00001fff
	Memory behind bridge: 7f700000-7f8fffff
	Prefetchable memory behind bridge: 000000007f900000-000000007fafffff
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: pcieport

00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 2 (rev 02) (prog-if 00 [Normal decode])
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
	Bus: primary=00, secondary=02, subordinate=03, sec-latency=0
	I/O behind bridge: 00002000-00002fff
	Memory behind bridge: f8000000-fbffffff
	Prefetchable memory behind bridge: 00000000f0000000-00000000f6ffffff
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: pcieport

00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation NM10/ICH7 Family PCI Express Port 4 (rev 02) (prog-if 00 [Normal decode])
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
	Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=0
	I/O behind bridge: 0000e000-0000efff
	Memory behind bridge: f7f00000-f7ffffff
	Prefetchable memory behind bridge: 000000007fb00000-000000007fcfffff
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: pcieport

00:1d.0 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 02) (prog-if 00 [UHCI])
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ad
	Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 23
	I/O ports at d400 [size=32]
	Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.1 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 02) (prog-if 00 [UHCI])
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ad
	Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 19
	I/O ports at d480 [size=32]
	Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.2 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 02) (prog-if 00 [UHCI])
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ad
	Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 18
	I/O ports at d800 [size=32]
	Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.3 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 02) (prog-if 00 [UHCI])
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ad
	Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 16
	I/O ports at d880 [size=32]
	Kernel driver in use: uhci_hcd

00:1d.7 USB controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family USB2 EHCI Controller (rev 02) (prog-if 20 [EHCI])
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ad
	Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 23
	Memory at f7cf7c00 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: ehci-pci

00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2) (prog-if 01 [Subtractive decode])
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
	Bus: primary=00, secondary=05, subordinate=05, sec-latency=32
	Capabilities: <access denied>

00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation NM10 Family LPC Controller (rev 02)
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ad
	Flags: bus master, medium devsel, latency 0
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: lpc_ich

00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SATA Controller [AHCI mode] (rev 02) (prog-if 01 [AHCI 1.0])
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ad
	Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 0, IRQ 43
	I/O ports at d080 [size=8]
	I/O ports at d000 [size=4]
	I/O ports at cc00 [size=8]
	I/O ports at c880 [size=4]
	I/O ports at c800 [size=32]
	Memory at f7cf7800 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: ahci

00:1f.3 SMBus: Intel Corporation NM10/ICH7 Family SMBus Controller (rev 02)
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83ad
	Flags: medium devsel, IRQ 11
	I/O ports at 0400 [size=32]

01:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR8132 Fast Ethernet (rev c0)
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 838a
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 46
	Memory at f7fc0000 (64-bit, non-prefetchable) [size=256K]
	I/O ports at ec00 [size=128]
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: atl1c

02:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
	Subsystem: AzureWave AW-NE785 / AW-NE785H 802.11bgn Wireless Full or Half-size Mini PCIe Card
	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 17
	Memory at fbff0000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]
	Capabilities: <access denied>
	Kernel driver in use: ath9k

pau@pau-1005PE ~ $
2b, I cannot find the xorg.conf file in the location you mentioned. So I dont really know, im kinda newb with this.

2c, there is not really any graphical settings manager.. or you mean my appearance settings? What themes I am using etc. I tried some other themes, but the problem still stays there..

And yes it only happens with Jdownloader


I also thought maybe its a java problem. So I changed from openjdk to oracle java version (newest). But the square is still there. I also uninstalled jdownloader, and installed jdownloader 2 beta, but to no avail..
 
Old 03-14-2014, 10:47 AM   #4
eris23
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 6

Rep: Reputation: 2
Make a script with the following:

xfconf-query -c xfwm4 -p /general/use_compositing -t bool -s false

xfconf-query -c xfwm4 -p /general/use_compositing -t bool -s true
 
1 members found this post helpful.
Old 03-16-2014, 06:11 AM   #5
dumble
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2013
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by eris23 View Post
Make a script with the following:

xfconf-query -c xfwm4 -p /general/use_compositing -t bool -s false

xfconf-query -c xfwm4 -p /general/use_compositing -t bool -s true
Doesn't work. I did this:
- save script with the above lines in script.sh in Downloads
- open terminal, cd Downloads
- chmod +x script.sh
- sh ./script.sh
there was a small flickering of the screen, but when I start jdownloader it still has the square in top left corner, also after reboot.
 
Old 03-16-2014, 09:58 AM   #6
eris23
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 6

Rep: Reputation: 2
The idea is to run the script after starting jdownloader. And yes, you'd have to run it *after* every start of jdownloader. The problem seems to be the way the jdownloader status icon deals with the xfce4 compositing manager. The script turns the compositing manager off, then back on. One can disable either the status icon in jdownloader or the compositing manager in xfce4 to avoid the problem. So, three possible workarounds but no true solution.
 
1 members found this post helpful.
Old 03-16-2014, 09:59 AM   #7
dumble
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2013
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Ok so it does work if Jdownloader is running and then you run the script. But as soon as I restart jdownloader the square is back. Do you have a permanent fix for this?
 
Old 03-17-2014, 01:53 AM   #8
eris23
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Posts: 6

Rep: Reputation: 2
Sorry. I've yet to find a permanent solution.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black square on left hand upper corner when kalhandra Ubuntu 7 09-07-2013 09:12 PM
Help Getting Rid of a Small Square in Left Corner. ti1ion Ubuntu 12 02-13-2007 08:19 PM
GRUB in top left corner on boot datavirtue Slackware 2 01-24-2007 12:47 PM
Cursor shooting randomly to top-left corner of screen. tiddy Linux - General 2 08-13-2006 11:14 AM
White square in top left hand corner of Konqueror sly_guy69 Linux - General 1 02-10-2005 09:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:39 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration