LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Enterprise Linux Forums > Linux - Enterprise
User Name
Password
Linux - Enterprise This forum is for all items relating to using Linux in the Enterprise.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-24-2008, 12:47 AM   #1
kutty_prasad
Member
 
Registered: Sep 2006
Location: Bangalore,India
Distribution: RHEL,Fedora, CentOS, Slackware 12 & wrestling with LFS
Posts: 86

Rep: Reputation: 16
Question xinetd in debug mode.


Hi All,

I'm trying to run the xinetd daemon in debug mode. As per the docs, I have added EXTRAOPTIONS="-d" in /etc/sysconfig/xinetd file. Now the problem is, if the "init" process starts the xinetd daemon.....it fails. If i start it manually it runs fine. Please check the below output for a clear picture.

After the system is rebooted/started

# service xinetd status
xinetd dead but subsys locked
#

Then I log in as root and do...

# service xinetd start
(show's some verbose messages...)

# service xinetd status
xinetd (pid 21406 21403) is running...

This happens on both RHEL4 U4 and U6....may be due to both the updates have the same version of xinetd packages.(xinetd-2.3.13-4.4E.1)

Anyone knows how to fix this? or some kind of bug?

Thanks.
 
Old 01-24-2008, 05:38 AM   #2
unSpawn
Moderator
 
Registered: May 2001
Posts: 29,415
Blog Entries: 55

Rep: Reputation: 3594Reputation: 3594Reputation: 3594Reputation: 3594Reputation: 3594Reputation: 3594Reputation: 3594Reputation: 3594Reputation: 3594Reputation: 3594Reputation: 3594
If Xinetd fails to start there should be clues in whatever it logs to. Better check syslog first.
 
Old 01-30-2008, 03:32 AM   #3
kutty_prasad
Member
 
Registered: Sep 2006
Location: Bangalore,India
Distribution: RHEL,Fedora, CentOS, Slackware 12 & wrestling with LFS
Posts: 86

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Log is not giving any hint..still scratching my head...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
disable debug mode in gcc arunachalam Linux - Software 1 09-09-2007 01:20 PM
How to debug without having debug section in an executable ? unclesam Linux - Newbie 0 02-02-2006 06:23 AM
Compile C++ in Release vs. Debug Mode Hady Programming 7 06-13-2005 04:00 AM
Quake II stuck in debug mode shortname Linux - Games 1 05-09-2005 08:28 PM
DHCP in debug mode lapthorn Linux - Networking 1 12-03-2003 07:22 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Enterprise Linux Forums > Linux - Enterprise

All times are GMT -5. The time now is 05:37 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration