LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora
User Name
Password
Fedora This forum is for the discussion of the Fedora Project.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-25-2004, 04:46 PM   #1
amatin
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
iteraid, recompiling the kernel and a strange message...


Greetings,

I've search what I have of the archives (approx 35,000 messages) and
can't seem to find anything related to this problem.

Here's what I've done:
Installed a clean copy of the 2.6.5-1.358 source from distrubtion.
Did a make oldconfig > make > make modules >make modules_install > make
install

That seems to have given me a bootable kernel.

Next, I followed the instructions for adding the it8212 RAID controller
to the kernel from here:
http://www.passys.nl/tips/ite_kernel_image_compile.txt , specifically,

In "Kconfig.in" I added (without the ""):
"config SCSI_ITE_RAID
tristate "ITE IT8212 support"
depends on SCSI && PCI && EXPERIMENTAL
help
For use of the ITE IT8212 RAID controller.

If unsure, say N. "
Below the SCSI_SATA_VIA rules.
and in "Makefile" I added (without the ""):
"obj-$(CONFIG_SCSI_ITE_RAID) += iteraid.o"
Below the line about the Sata_Via module.

(After determining that the file is Kconfig, not Kconfig.in)

Then ran make menuconfig, selecting the iteraid driver.

rebuilt the kernel, and rebooted.

Added an /etc/rc.modules to load at boot time

This all seemed to work.

However, when I do the modprob iteraid (or when the rc.modules file gets
executed), I get the following:

atkbd.c: Unknown key pressed (translated set 2, code 0x0 on isa0060/serio0).
atkbd.c: Use 'setkeycodes 00 <keycode>' to make it known.

Afterwards, just about anything I attempt to do generates these messages.

If boot *without* the iteraid module (comment it out of the rc.modules), things work fine.

I'm at a loss...Any ideas?

TIA
Brian

Last edited by amatin; 08-25-2004 at 04:51 PM.
 
Old 08-26-2004, 10:49 PM   #2
breakerfall
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Manchester, UK
Distribution: Gentoo
Posts: 306

Rep: Reputation: 30
Hi... I also want to get this working. I've just files to the kernel but instead of compiling as a module, it's compiling with the ITE RAID built-in. Hopefully this will work. Keep you posted.
 
Old 08-26-2004, 11:11 PM   #3
breakerfall
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Manchester, UK
Distribution: Gentoo
Posts: 306

Rep: Reputation: 30
Success!

Okay, this worked for me first time, no errors or problems. I compiled support for the ITE8212 directly into the kernel and it's working a treat. mounted on /dev/sda1

 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange proftpd message jepper Linux - Networking 0 05-21-2005 07:05 AM
strange message kapa SUSE / openSUSE 1 03-10-2005 04:09 AM
strange error messages when recompiling kernel. levicc00123 Slackware 8 12-22-2004 12:00 AM
Strange message about RAMDISK Bonch Debian 5 11-03-2004 07:41 AM
strange error message when botting up kernel 2.6.0 ttilt Linux - General 7 12-28-2003 10:47 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Fedora

All times are GMT -5. The time now is 12:04 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration