LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Suse/Novell
User Name
Password
Suse/Novell This Forum is for the discussion of Suse Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-20-2005, 08:22 AM   #1
jsheffie
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Florida, USA
Distribution: Suse 10.0, OSX.4, Solaris 10
Posts: 163

Rep: Reputation: 30
nvidia & ati dualhead issue...


I have a dell optiplex gx 280 with an ati x300 gphx card. It does not have the capability to display dual monitors so I installed a nVidia tnt2 m64 gphx card I had laying around. However, I cannot seem to get it to work. The primary screen (pci-x) is on bus id 1 while the secondary screen (pci nvidia) is on bus id as shown in hardware information. I set up the second monitor the same on both. All I get on the second monitor is the nVidia VGA BIOS screen. Could this be an issue with the card or something else?

any ideas?


SuSE linux 9.3
KDE 3.4


Thanks,
-Me
 
Old 07-20-2005, 08:32 AM   #2
jsheffie
Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Florida, USA
Distribution: Suse 10.0, OSX.4, Solaris 10
Posts: 163

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I went into the system BIOS and somehow the integrated video switched on, even though I am using the ati card. Funny last time i tried to turn on the integrated card the BIOS complained that it was an unsupported mode and that it can't continue...I guess its a dell.

Anyway, Now the BIOS screen and SuSE bootpup screen show up on hte nVidia card. the Lgoin screen switches over to the ATI. Now in SAX the BIOS info is gone, but I get an underscore character in the top left of the nVidia screen...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
****Xine issue with Matrox DualHead***** paraiso Linux - Software 4 10-20-2005 12:41 PM
ATI 9600 DualHead on FC3 JFresh Fedora 7 01-26-2005 10:20 PM
ATI && NVIDIA Tweaking, whats going on? Yerp Linux - Hardware 0 08-30-2004 04:04 PM
MD10 ATI-DualHead! How to switch displays??? Hatman Mandriva 5 06-22-2004 04:24 PM
ATI Radeon 9700pro Dualhead 3D with XFree 4.3.0 makaveli2003 Linux - Hardware 10 08-14-2003 06:13 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:54 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration