LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-11-2006, 06:11 AM   #1
sklitzz
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Croatia, Split
Distribution: Ubuntu 7.10
Posts: 93

Rep: Reputation: 15
Exclamation Xorg and 3rd mouse wheel


I've come across of many questions simillar to this one but I still can't get it working. This is the problem. When I click my wheel button let's say in firefox it works for opening new tabs but i doesn't scroll. Any ideas?

This is my xorg.config mouse section:
Identifier "Mouse1"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "PS/2"
Option "Device" "/dev/mouse"
Option "Buttons" "5"
Option "ZAxisMapping" "4 5"

TIA
 
Old 02-11-2006, 06:17 AM   #2
Toods
Member
 
Registered: Dec 2005
Location: UK
Distribution: Slackware 12.1
Posts: 249

Rep: Reputation: 32
This is my Xorg entry which works well:

Identifier "Mouse1"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "Auto"
Option "Device" "/dev/mouse"
Option "Emulate3Buttons"
Option "ZAxisMapping" "4 5"


Just slightly different to yours but it might make the difference:
 
Old 02-11-2006, 06:19 AM   #3
sklitzz
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: Croatia, Split
Distribution: Ubuntu 7.10
Posts: 93

Original Poster
Rep: Reputation: 15
That didn't work for me i just changed one line:
Option "Protocol" "PS/2" -> Option "Protocol" "ImPS/2"

and it work's great now. For anyone who is still having problems chek out this page: gentoo-wiki.com/HOWTO_Mouse_Nav_Buttons
 
Old 02-11-2006, 06:26 AM   #4
Toods
Member
 
Registered: Dec 2005
Location: UK
Distribution: Slackware 12.1
Posts: 249

Rep: Reputation: 32
Good that you got it working. I guess these little problems with mouse configuration are caused by the different choices of modules when compiling the kernel.
 
Old 02-12-2006, 04:28 PM   #5
lodragan
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2006
Location: USA
Distribution: Slackware 13.1, Windows 7 (on game box only), Mac OSX
Posts: 18

Rep: Reputation: 4
That one kicked my butt for the better part of a year (or longer - I had more important cats to skin), until I determined that it was the wrong mouse driver (ps/2 driver apparently does not support the mouse wheel).

I had googled all the possible websites dealing with this - and not one came out and made that statement (at the time). I ended up deciding to duplicate the example configs specifically --- and the system bitched about not being able to find the 'imps/2' mouse driver. I went into the XF86config file and made the change to the mouse driver specification - and BAM! It started working - and a lightbulb went on over my head.

Sometimes it takes more than RTFM to figure out a problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB Wheel Mouse --no xorg or XF86Config kaputt cAos 2 08-08-2005 11:22 PM
Xorg mouse wheel dead with xev jago25_98 Linux - Software 3 06-05-2005 01:16 AM
Mouse wheel doesn't scroll in X - what setting in xorg.conf? tdking19 Slackware 3 02-23-2005 11:50 AM
4d wheel mouse - scroll wheel no worky CamelofCamelot Linux - Hardware 1 10-28-2004 09:33 PM
Xorg and logitech wheel mouse Ops Slackware 3 06-30-2004 08:58 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:53 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration