LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-25-2007, 04:37 PM   #1
kxorrao
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Via8237 AC97 codec sound controller


Dear Sirs


After I had installed the brandy-new Slackware-12.0 I'm facing problems to set up my sound controller Via8237 AC97. I've ever tried alsaconf but no sound comes out from the box. Any suggestions?
 
Old 12-25-2007, 04:55 PM   #2
Tux-Slack
Member
 
Registered: Nov 2006
Location: Slovenia
Distribution: Slackware 13.37
Posts: 511

Rep: Reputation: 36
If you're using KDE be sure to fire up KMix and check there as well.
 
Old 12-26-2007, 07:52 AM   #3
onebuck
Moderator
 
Registered: Jan 2005
Location: Midwest USA, Central Illinois
Distribution: SlackwareŽ
Posts: 11,216
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 1437Reputation: 1437Reputation: 1437Reputation: 1437Reputation: 1437Reputation: 1437Reputation: 1437Reputation: 1437Reputation: 1437Reputation: 1437
Hi,

Quote:
Originally Posted by kxorrao View Post
Dear Sirs


After I had installed the brandy-new Slackware-12.0 I'm facing problems to set up my sound controller Via8237 AC97. I've ever tried alsaconf but no sound comes out from the box. Any suggestions?
If you have configured your card correctly then from the cli;

Code:
~#alsamixer                 #un-mute any desired I/O
                            #press 'ESC' to exit
~#alsactl store             #this should store your settings.
After you have re-booted then the alsa should function.
If you are using a GUI then you may need to make additional settings.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Sound:Debian Etch with VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller tadellos Debian 2 12-20-2006 11:47 PM
VIA8237 onboard sound: Suse says I cant, but I can! Vincentius Linux - Hardware 0 10-22-2004 02:38 PM
ALSA, onboard sound and AC97 codec the_gumster Linux - Hardware 2 05-07-2004 09:58 PM
ac97 codec (sound chip) not recognized by RH8 linux linuxlinus Linux - Hardware 1 01-22-2004 02:37 PM
Sound Card or AC97 Codec Broken al_erola Linux - Hardware 2 07-23-2003 07:20 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:27 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration