LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-04-2012, 09:35 AM   #16
Slack-Lars
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Distribution: Slackware Current
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Thumbs up


Quote:
Originally Posted by larryhaja View Post
New build of xbmc 11.0 has been submitted to SBo.
Yeah ! Thanx so much larryhaja !
 
Old 06-10-2012, 06:52 AM   #17
croxen
Member
 
Registered: May 2002
Posts: 80

Rep: Reputation: 22
I've noticed that some of the rtmpdump-dependant addons for XBMC 11.0 have been written for rtmpdump-2.4 rather than 2.3 (the unofficial Hulu and Free Cable addons in particular). These addons won't run unless rtmpdump is upgraded, or rather will run, but won't retrieve content.

There's no slackbuild yet for rtmpdump 2.4. And 2.4 source hasn't been placed yet in the archive at http://rtmpdump.mplayerhq.hu/download/ but current code apparently needs to be gotten with a git pull.

So for XBMC functionality with these addons requiring rtmpdump-2.4, it appears that the slackbuild compile of rtmpdump needs to be upgraded with current 2.4 source, or the slackbuild rtmpdump package can be upgraded with the rtmpdump-2.4 package provided by the SlaXBMC project, which was the course I took and it seems to run fine. http://slaxbmc.blogspot.com/2012/01/...de-beta-1.html

If any version of rtmpdump was installed prior to the XBMC slackbuild having been run, then simply upgrading rtmpdump to 2.4 is sufficient. But if no version of rtmpdump was installed at the time when the slackbuild script for XBMC 11.0 was initially run, then the script will need to be run again after rtmpdump-2.4 is installed to enable 2.4 support in the compiled xbmc package.
 
Old 06-11-2012, 02:03 AM   #18
vdemuth
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: West Midlands, UK
Distribution: Slackware 14 (Server),Suse 13.1 (Desktop),, Mepis on the wifes lappy
Posts: 770

Rep: Reputation: 94
Followed this thread and downloaded/installed the latest, but getting this error when starting:-

Quote:
XBMC needs hardware accelerated OpenGL rendering.
Install an appropriate graphics driver.
But I am running the ATI drivers as can be seen here:-

Code:
glxinfo
name of display: :0
display: :0  screen: 0
direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose)
server glx vendor string: ATI
server glx version string: 1.4
Any idea where I look to solve?

Thanks
 
Old 06-11-2012, 02:19 AM   #19
ponce
Senior Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Pisa, Italy
Distribution: Slackware
Posts: 2,504

Rep: Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912
I don't use XBMC so I wasn't aware of its dependency to rtmpdump from git (there's no 2.4 release, as you can see on its site).

Said that, I already have available a build script for it and I'm using here on -current with no problems

http://cgit.ponce.cc/slackbuilds/log/?h=rtmpdump

If there are no objections, I'll submit it to slackbuilds.org.
 
Old 06-11-2012, 07:20 AM   #20
glorsplitz
Member
 
Registered: Dec 2002
Distribution: slackware!
Posts: 262

Rep: Reputation: 29
As a side note I got PLEX working ok in current slack32 vbox vm, serves up content to roku.

I think I just installed their download and didn't have to do any dependency.

I'm interested in XBMC too, I'm going to give it a try.

Last edited by glorsplitz; 06-11-2012 at 10:12 AM.
 
Old 06-11-2012, 02:05 PM   #21
vdemuth
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: West Midlands, UK
Distribution: Slackware 14 (Server),Suse 13.1 (Desktop),, Mepis on the wifes lappy
Posts: 770

Rep: Reputation: 94
Got this working here. My issues were surrounding the ati drivers. Uninstall and reinstall did the trick.

Just getting to grips now with this new version having been used to the previous one. Not spotted much difference so far. Just got to get album thumbnails working now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] xbmc troubleshooting... dEnDrOn Linux - Software 2 03-12-2012 10:01 PM
LXer: XBMC 10.0 Goes to 11 LXer Syndicated Linux News 0 01-11-2011 10:30 AM
[SOLVED] looking for xbmc 10.0 escaflown Slackware 12 01-05-2011 10:12 PM
LXer: XBMC 10.0 "Dharma" Beta 2 Released, How to Install Latest XBMC Beta in Ubuntu LXer Syndicated Linux News 0 09-15-2010 11:20 PM
XBMC . screen maas187 Linux - Software 1 03-15-2009 01:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:34 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration