LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-27-2004, 04:59 PM   #1
thrice
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: ft worth tx
Distribution: Gentoo 2005.0
Posts: 108

Rep: Reputation: 15
"Unknown Device"s in lspci, computer running slow


exactly what does "Unknown Device" mean when you lspci? does it have anything to do with how well the device is working or is it harmless? i ask because most of devices show up as unknown and i've recently installed a new motherboard (intel 875 chipset). the computer is running really slow even after recompiling my kernel for my new pentium 4. the only modules i need for my motherboard is agpgart with 875 chipset support and my network card, right? its been a couple months since i've used linux (computer's been down) and i was a bit of a newbie to begin with, so i'm sorry for any dumb questions. thanks for any help
 
Old 03-28-2004, 08:00 AM   #2
Hangdog42
LQ Veteran
 
Registered: Feb 2003
Location: Maryland
Distribution: Slackware
Posts: 7,785
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 414Reputation: 414Reputation: 414Reputation: 414Reputation: 414
I may be wrong about this, but I think the unkown device designation simiply means that the drivers can't find much detail about the device and may not be using it. For example, my wireless ethernet card is listed as an unknown device because there are no linux drivers for the thing (I would like to once again thank the fine folks at Broadcom for continuing to keep their heads screwed on backwards about Linux). However the card is perfectly functional and I use it all the time through ndiswrapper. As far as I can tell, it doesn't affect performance since the computer is just as snappy whether I'm using wireless or a wired connection (which DOES have a native linux driver).

I'd bet that performance is more related to a bunch of uneeded services. Have you gone through your startup scripts and turned off the stuff you aren't using?
 
Old 03-28-2004, 08:14 AM   #3
Ludwig.deb
Newbie
 
Registered: Mar 2004
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Your PCI IDs file must be obsolete. Grab a recent pci.ids on http://pciids.sourceforge.net/ and replace the old version with this one in /usr/share/ or /usr/share/misc/ (depends on your distrib). It can help you to find what this "unknown device" is and check your modules consequently.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VFS: Cannot open root device "cobd1" or unknown-block(117,1) lorenzobalan Linux - General 4 12-12-2007 06:19 PM
FC2; VFS: Cannot open root device "LABEL=/" or unknown-block(0,0) Starchild Fedora 11 01-18-2006 03:39 AM
New kernel - VFS: Cannot open root device "301" or unknown block(3,1) j0y Debian 2 04-30-2005 09:14 PM
ls pci shows "Subsystem: Intel Corp.: Unknown device 1011" hugle Linux - Software 0 07-10-2004 02:11 AM
VFS: Cannot open root device "1601" or unknown-block(22,1) takehora Slackware 3 06-11-2004 08:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:42 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration