LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-26-2003, 03:46 AM   #1
oneandoneis2
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London, England
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,460

Rep: Reputation: 46
Sudden slowdown during booting


Slightly odd problem has arisen during boot-up. It was working fine, but now when it goes through all the messages at startup, when it reaches the two about "Sendmail" it stops and spends a very long time on them.

Once it's finished it boots up just fine, and according to Nmap the mail port is open & running.

But I haven't done anything to Sendmail yet. The only things I changed yesterday were:

Setting it to turn off the computer after shutdown
Setting up pilot-link (and USB as well as part of this)
Changing /etc/HOSTNAME and /etc/hosts to stop the computer calling itself "darkstar"

My current guess is that maybe I mis-configured the host file so Sendmail is spending a long time trying to find localhost - but I'd have thought it would either succeed straight away, or give and error message and give up. Instead, it works just fine, after spending several minutes starting up.

Any suggestions?
 
Old 11-26-2003, 06:39 AM   #2
pradu
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Distribution: redhat 9
Posts: 15

Rep: Reputation: 0
i had this same problem some days ago.i seems to be because sendmail
have problem with changed host name.look at boot log files to know what happened.
since i didnt use it i just disabled it by opening system services and unchecking it.(redhat-config-services)
 
Old 11-26-2003, 07:54 AM   #3
oneandoneis2
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London, England
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,460

Original Poster
Rep: Reputation: 46
Right. So looks like it IS the host name then. Cheers, I'll see what I can find..
 
Old 11-26-2003, 08:00 AM   #4
ve2mrj
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Posts: 24

Rep: Reputation: 1
The problem is in the file /etc/hosts.
Check for that:
127.0.0.1 machine.domain.example machine

You must have an address attach with the name of
the computer.

The delay is cause by the resolver, sendmail try to
check what is the address of the domain. If is not able
to find it, it must try many times and after that
giving up.

Richard
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2 NIC's slowdown? muppski Linux - Networking 1 06-02-2005 01:46 AM
Mandrake slowdown moodles Mandriva 3 10-09-2003 01:35 AM
slowdown in slack 9? zodmaner Slackware 4 05-26-2003 06:19 AM
Weird slowdown keating_5 Linux - General 3 03-17-2003 01:31 PM
computer slowdown jamaso Slackware 8 05-02-2002 08:20 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:07 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration