LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-13-2013, 05:48 AM   #16
aezy
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2012
Distribution: Slackware 14.0
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Thanks for your effort @raphaeldavidf


Quote:
Originally Posted by willysr View Post
You might want to write an article on Slackware Documentation Project about this issue
i'm sure some people will experience the same problem
You are absolutely right.
I installed Slackware 14.0 on my pc and I noticed the spike in temperature right below my left palm.

After a lot of search I found @raphaeldavidf 's solution. Thanks mate.

Earlier #gkrellmm gave me an output of 71 C (~ 160 F) at an ambient temp of just 35 C (~95 F)
Now after these steps above, I am getting a much better 49 C (~ 120 F)

Never had this issue in the MS OS that came with the machine.
Just to dissect the issue more, is this particularly dependent on hardware ?

Coz I remember "Not passing any arguements" to the liloconfig when I installed Slack.

Also, this fix does solve the issue to an extent. I booted into MS and the system was more cooler than it is now.
I'll run a utility on MS soon to compare the temp differences.

Thanks again @raphaeldavidf.

Cheers.
 
Old 02-13-2013, 07:41 AM   #17
raphaeldavidf
Member
 
Registered: Sep 2012
Location: São Paulo, Brazil
Distribution: Slackware 14.0
Posts: 33

Original Poster
Rep: Reputation: 17
Quote:
Originally Posted by aezy View Post
You are absolutely right.
I installed Slackware 14.0 on my pc and I noticed the spike in temperature right below my left palm.

After a lot of search I found @raphaeldavidf 's solution. Thanks mate.

Earlier #gkrellmm gave me an output of 71 C (~ 160 F) at an ambient temp of just 35 C (~95 F)
Now after these steps above, I am getting a much better 49 C (~ 120 F)

Never had this issue in the MS OS that came with the machine.
Just to dissect the issue more, is this particularly dependent on hardware ?

Coz I remember "Not passing any arguements" to the liloconfig when I installed Slack.

Also, this fix does solve the issue to an extent. I booted into MS and the system was more cooler than it is now.
I'll run a utility on MS soon to compare the temp differences.

Thanks again @raphaeldavidf.

Cheers.
As far as I'm concerned, this problem is hardware specific(Intel Sandy Bridge). When in Win 7 my computer get almost the same temperature from slack, so maybe you should look for some lilo arguments. ;D
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Strange things happening with pacman package manager MTK358 Linux - General 9 02-11-2010 06:48 AM
Random things keep happening... IwannaSlack Slackware 3 12-25-2008 01:50 PM
unable to format usb stick ?strange things happening as well!!! wrapster Solaris / OpenSolaris 7 06-04-2008 10:52 AM
LXer: Strange things happening with my OpenBSD box, but excellent documentation saves LXer Syndicated Linux News 0 02-29-2008 02:10 PM
wired things happening Paxmaster Linux - Software 5 10-24-2004 05:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:13 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration