LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-25-2003, 04:28 PM   #1
eosophobia
Member
 
Registered: Aug 2003
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
Slackware issues.


I've installed slackware like 10 times, I got lilo to give it the MBR it boots and all that... but I type startx after selecting gnome as the display and it says command not found. HELP
 
Old 08-25-2003, 04:36 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,536

Rep: Reputation: 148Reputation: 148
Which version of Slackware is it?
 
Old 08-25-2003, 04:42 PM   #3
eosophobia
Member
 
Registered: Aug 2003
Posts: 46

Original Poster
Rep: Reputation: 15
9
 
Old 08-25-2003, 04:50 PM   #4
phoeniXflame
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: Somewhere, UK
Distribution: Slack, OpenBSD, Debian, SuSE
Posts: 189

Rep: Reputation: 30
hangon, you type startx AFTER starting gnome ? o_O
 
Old 08-25-2003, 04:56 PM   #5
eosophobia
Member
 
Registered: Aug 2003
Posts: 46

Original Poster
Rep: Reputation: 15
No before.
 
Old 08-25-2003, 05:02 PM   #6
contrasutra
Guru
 
Registered: Mar 2003
Location: New Jersey
Distribution: Arch Linux
Posts: 1,445

Rep: Reputation: 46
you have to configure X first, as root, run:

xf86config


and then as your user, type "startx".

If GNOME doesnt come up, run "xwmconfig" as root to change your default WM.
 
Old 08-25-2003, 07:15 PM   #7
eosophobia
Member
 
Registered: Aug 2003
Posts: 46

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Doesnt work.
 
Old 08-25-2003, 07:33 PM   #8
Azmeen
Senior Member
 
Registered: May 2003
Location: Malaysia
Distribution: Slackware, LFS, CentOS
Posts: 1,307

Rep: Reputation: 46
You sure you actually installed the Gnome packages?
 
Old 08-25-2003, 07:33 PM   #9
contrasutra
Guru
 
Registered: Mar 2003
Location: New Jersey
Distribution: Arch Linux
Posts: 1,445

Rep: Reputation: 46
Well, to get it to work, you just have to execute the solution.

Why not tell us WHAT HAPPENS. We cant help you with just "it doesnt work".
 
Old 08-25-2003, 07:55 PM   #10
eosophobia
Member
 
Registered: Aug 2003
Posts: 46

Original Poster
Rep: Reputation: 15
it said,


xf86config invalid command...

and then it still says startx isnt a command...
 
Old 08-25-2003, 07:56 PM   #11
eosophobia
Member
 
Registered: Aug 2003
Posts: 46

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I have GNOME and KDE installed... I can't even select KDE... now I don't even get that I'm back to where it says No Boot Signature in partition on boot now
 
Old 08-25-2003, 08:19 PM   #12
zsejk
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Slackware
Posts: 345
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 30
Silly question, but still: are you typing these command as root? If not, that might be why they're not being picked up. Try running them as root.



-zsejk
 
Old 08-25-2003, 08:36 PM   #13
eosophobia
Member
 
Registered: Aug 2003
Posts: 46

Original Poster
Rep: Reputation: 15
All I have is root... I'm running them in root..
 
Old 08-25-2003, 08:44 PM   #14
eosophobia
Member
 
Registered: Aug 2003
Posts: 46

Original Poster
Rep: Reputation: 15
back to the same siutation now...

I'd be happy with GNOME or anything, right now I says i'm root@darkstar and when I say startx its an invalid command so is xf86config.
 
Old 08-25-2003, 08:46 PM   #15
zsejk
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Slackware
Posts: 345
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 30
Hmmmmmmmmmmmmm. That *is* odd. Can you run "xwmconfig" at least? Or does that not work either?



-zsejk
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware issues! Alastoros Linux - Software 4 08-02-2005 03:09 PM
Slackware 10 Install Issues GT_Onizuka Slackware 5 09-04-2004 05:12 PM
slackware 10 - i only have 2 issues equinox Slackware 5 06-30-2004 02:13 AM
Issues with Slackware 9.1... Elite_Gamer04 Linux - Software 10 05-22-2004 02:58 AM
Slackware 8.1 issues! finegan Slackware 0 06-20-2002 03:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:11 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration