LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-10-2012, 11:58 AM   #1
wufo
Member
 
Registered: Oct 2004
Posts: 162

Rep: Reputation: 15
no video using mplayer on 13.137


I am trying to play an mp4 video using mplayer , but when I select the video the video display window disappears and I only get audio.

tj
 
Old 09-10-2012, 12:22 PM   #2
el chapulín
Member
 
Registered: Sep 2012
Posts: 75

Rep: Reputation: 19
Two few things to check for a start:

DRI

Make sure you have the permission to use it. On my other system with a radeon GPU and the FLOSS driver, there was no access to the DRI for some reason, until I set up /etc/X11/xorg.conf as follows:

Code:
Section "Device"
	Identifier	"card0"
	Driver		"radeon"
EndSection

Section "DRI"
	Mode 0666
EndSection
If you're using nouveau of the intel driver, substitute radeon for either of those. You will need to kill and restart X (including display managers). I do this by dropping to a tty and changing runlevel to 3 and back to 4 again.

codecs

I'm no expert on video but you may need to install some codecs such as the gstreamer plugins, ffmpeg, xvid, etc. You can find most of these at slackbuilds.org

Permissions

Is your user in the correct groups? Post the output of

Code:
$ groups

Last edited by el chapulín; 09-10-2012 at 12:23 PM.
 
Old 09-10-2012, 12:51 PM   #3
bnguyen
Member
 
Registered: Jul 2010
Distribution: Slackware
Posts: 125

Rep: Reputation: 32
Quote:
Originally Posted by wufo View Post
I am trying to play an mp4 video using mplayer , but when I select the video the video display window disappears and I only get audio.

tj
Please post the output of MPlayer when playing that file so we can have more information.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about RTD VFG7350,Compressed video capture,Mplayer,Cat video dxj Linux - Hardware 1 01-10-2010 06:32 AM
Question about RTD VFG7350,Compressed video capture,Mplayer,Cat video dxj Linux - Software 0 01-10-2010 02:49 AM
Playing video in MPlayer embedded video player and Mozilla fc6_user Linux - Desktop 22 04-02-2007 01:59 PM
mplayer plays sound but NOT video of a .ogg video file minike Linux - Software 5 03-14-2007 09:51 AM
Drivers for gma950 video? (Integrated i945) + slow video in mplayer ivanatora Linux - Hardware 1 01-14-2007 02:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:10 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration