LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 08-31-2004, 08:31 AM   #1
Nikon01
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 196

Rep: Reputation: 30
Lilo installation error


Well I'm running through the install (Just got my laptop back from the shop so it's up and running but I wanted a fresh install mainly because it would be easier than updating it) and I get to the lilo part. I select install to MBR (I already have lilo installed to the MBR and it normally will just overwrite whatever is in there). It spits a whole bunch of the same error and it went by too fast to catch what it was all i saw was error. So I go back and try installing to the superblock thinking that will be fine if I can just get lilo tto cooperate. Spits out the same error message as before. Anyone know what the hell is wrong here?

Specs:
Installing - Slack10.0
Partition setup - hda1 = 10GB for WindowsXP
- hda2 = 512M swap
- hda3 = 2500M for /
- hda4 = rest of the space for /home

Maybe I didn't give root enough hdd space? BTW it's a 30GB hdd inside a Gateway 700SP with 512M of ram. All help is greatly appreciated
 
Old 08-31-2004, 08:37 AM   #2
RestInPieces
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: In front of a CRT monitor
Distribution: Slackware-current
Posts: 108

Rep: Reputation: 15
where do you see the error..? does it come out like a dialog box or like a console error.. under the installation box? .. usually it was better to install lilo in root..but mbr should do for now....
ow .another thing.. slack 10 takes about 2.5gb.. prolly lilo doesn't have anymore space ?

Last edited by RestInPieces; 08-31-2004 at 08:42 AM.
 
Old 08-31-2004, 09:32 AM   #3
kodon
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: [jax][fl][usa]
Distribution: Slackware64-current
Posts: 796

Rep: Reputation: 31
Quote:
Originally posted by RestInPieces
slack 10 takes about 2.5gb.. prolly lilo doesn't have anymore space ?
that should not effect the MBR though should it?
 
Old 08-31-2004, 09:47 AM   #4
Nikon01
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 196

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Figured out it was just that I didn't have enough space. I gave it 4 gigs so now it should be fine. Now I just have to figure out which damn video driver to use. It's an intel on board video but I don't know what video driver to use. Oh well I'll figure it out. Also I found out it's not a 700sp its a 400vtx or somthing of the sort. Here's what it gives me for my video chipset:
# Intel 852MG (chipset integrated)
# 2D hardware acceleration
# 3D rendering acceleration

If anyone has any idea of what driver to use I would greatly appreciate it because that's a long list of driver to try one at a time. I know the basic vesa driver works....kinda. I can go into X but when I exit the console is doubled (knida like if you had one too many screwdrivers). Thanks guy ;D
 
Old 08-31-2004, 10:19 AM   #5
kodon
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: [jax][fl][usa]
Distribution: Slackware64-current
Posts: 796

Rep: Reputation: 31
freedesktop.org lists the "i810" driver for the 852GM
 
Old 08-31-2004, 11:28 AM   #6
Nikon01
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 196

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Thanks ;D
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lilo.conf help for new installation simcox1 Slackware - Installation 7 05-06-2005 06:23 PM
Lilo = gone, installation of a new one? jasone Linux - General 7 04-04-2005 11:44 AM
manual LILO installation hdo781 Slackware - Installation 2 01-20-2005 02:46 PM
LILO LinuxEBDA error to /usr/bin/gdm error true_atlantis Slackware 0 04-28-2004 02:31 PM
error loading operating system (lilo error) KoKi Slackware 1 03-03-2004 05:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:20 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration