LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 12-27-2010, 02:28 AM   #1
agung4b08
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2010
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Question can't boot after fresh install 13.1


before i would to say sorry because my bad english,
i have install slackware 13.1 with no problem,but the problem is that i reboot after finish install.
in the midle it's stop booting and can't continue.....
please help me.....
 
Old 12-27-2010, 02:31 AM   #2
agung4b08
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2010
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
sorry i install it on compaq cq510..
 
Old 12-27-2010, 03:14 AM   #3
Nylex
LQ Addict
 
Registered: Jul 2003
Location: London, UK
Distribution: Slackware
Posts: 7,464

Rep: Reputation: Disabled
Can you give more information? What do you define as the middle of the booting process? Are there any error messages? Where did you install LILO, or are you using another bootloader? Maybe also show your disk layout.

Really, without further information, we won't be able to help you.
 
Old 12-27-2010, 04:47 AM   #4
agung4b08
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2010
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by Nylex View Post
Can you give more information? What do you define as the middle of the booting process? Are there any error messages? Where did you install LILO, or are you using another bootloader? Maybe also show your disk layout.

Really, without further information, we won't be able to help you.
i use LILO,i can choose the OS between Windows and Linux Slackware.....
after i choose the Linux it can work but on the midle booting it stop working....
Like this http://i51.tinypic.com/2vv43uf.jpg
 
Old 12-27-2010, 04:50 AM   #5
ponce
Senior Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Pisa, Italy
Distribution: Slackware
Posts: 2,498

Rep: Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912Reputation: 912
have you tried with a memtest? it could be you got problems with RAM.
 
Old 12-27-2010, 06:59 PM   #6
agung4b08
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2010
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by ponce View Post
have you tried with a memtest? it could be you got problems with RAM.
i try memtest and have no problem...with the memory.
 
Old 12-27-2010, 07:20 PM   #7
agung4b08
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2010
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
every i booting up the slackware and it stop in the midle of boot like i wrote on the above,then i forced shutdown the machine.after that i can boot well....
this case same with ubuntu 10.04,10.10, suse 11.2,Backtrack 4 R2..
 
Old 12-28-2010, 02:54 AM   #8
Nylex
LQ Addict
 
Registered: Jul 2003
Location: London, UK
Distribution: Slackware
Posts: 7,464

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by agung4b08 View Post
every i booting up the slackware and it stop in the midle of boot like i wrote on the above,then i forced shutdown the machine.after that i can boot well....
this case same with ubuntu 10.04,10.10, suse 11.2,Backtrack 4 R2..
This suggests that you have some kind of hardware problem, though I don't know what.
 
Old 12-30-2010, 11:40 AM   #9
pcelka
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2010
Location: Strasbourg (France)
Distribution: Slackware
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
At Lilo : press TAB and

Linux "ACPI=off"
or
Linux "noapic"

Good luck
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fresh install dual boot mifan Fedora 2 03-20-2005 10:20 PM
Fresh install hangs during boot Rotwang Fedora 1 03-11-2004 10:47 PM
Fresh install will not boot boa Linux - Newbie 4 08-21-2003 06:11 PM
Can't boot after fresh install of Slackware Darvocet Linux - General 2 02-22-2003 11:00 PM
Can't boot fresh slack-9b install. gusgorman Slackware 8 02-21-2003 08:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:36 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration