LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 03-15-2006, 07:34 AM   #1
tiburoncito
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
xterm: unable to open font


I am running Fedora Core 4.
I ssh to an AIX 4.3.3 server from which I export my DISPLAY back to my Fedora Server. Although I can use X11 protocols (I used xclock and other X11 appl for testing) when I start an xterm from the AIX server I receive the msg:

xterm: unable to open font "-*-ergonomic-medium-r-*-iso9241-20-*-*-*-c-*-iso8859-*", trying "fixed"....

The xterm opens and it works, but the fonts look horrible and the GUI comes off the screen.

Here is the actual command that I am using:

xterm +ah -geometry 132x46 -T vpay -sb -s -sl 600 -bg NavajoWhite4 -fg black -ut -e ssh -l userid vpay&

Any ideas anyone?

Thank you
 
Old 03-16-2006, 03:38 AM   #2
/bin/bash
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Indiana
Distribution: Mandrake Slackware-current QNX4.25
Posts: 1,802

Rep: Reputation: 46
Check your $TERM variable. Maybe try changing it, if it is set to linux then try setting it to xterm or visa-versa.

<edit> Also you could look through the config files:
/usr/X11R6/lib/X11/app-defaults/XTerm
or
$HOME/.Xresources

BTW welcome to LQ.

Last edited by /bin/bash; 03-16-2006 at 04:15 AM.
 
Old 03-16-2006, 10:49 AM   #3
tiburoncito
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2006
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thank you for your reply.

I tried setting TERM to linux and xterm in Linux and AIX. I tried all conbinations. I think that might problem has to do with the monitor resolution.
I am using a new Gateway 700G. The resolution is set to 800x600. If I try pushing the resolution a knotch, say to 1024x768 or higher, the screen goes black. Even after rebooting the screen still black. So I have to reboot in ASCII mode and remove the X11 configuration file, and when asked during the boot process, I set the resolution to 800x600. But then I get the original problem that prompted me to create this post.

If I can get a device driver for the Gateway monitor, perhaps my problem would be fixed.

Any help would be greatly appreciated.

Thanks again!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Font on Xterm satimis Fedora 7 09-08-2005 11:15 AM
Xterm font size onelung02 Slackware 4 03-28-2005 04:34 PM
Xterm font size liguorir Linux - Software 3 01-10-2004 08:44 AM
Xterm font color aeruzcar Linux - Software 7 10-11-2003 10:15 PM
xterm font change asc3ndant Linux - General 0 06-23-2003 07:47 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:58 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration