LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-26-2002, 09:09 PM   #1
SeoushiSan
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2002
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
X stuck in 640x480 after nvidia install


after installing the nvidia drivers on my slackware 8.1 system I can't get X to go on anything but 640x480. It seems to ignore my XF86config file because the only resoultions I have in there are 1024x768 and 1280x1024.
Is there some other file that I need to edit to get nvidia to work right or do I have to add a modline for all my resoultion? I don't think that I should have to add a mode line for 800x600 and 1024x768 tho.
I'm preety sure I got the nvidia drivers working. the logo comes up when I startx and there were no errors while installation.
If I boot in x using the vesa drivers It can get into x at 1280x1024. Any ideas?

thanks for the input.
 
Old 12-09-2002, 03:03 AM   #2
starheart
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2002
Location: Reno, Nevada
Distribution: RedHat
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
There is a good chance it is looking at /etc/X11/XF86Config-4 instead of /etc/X11/XF86Config. This would explain why you get 640x480 when /etc/X11/XF86Config only has 1024x768 and 1280x1024 listed. You could also test if it is using /etc/X11/XF86Config or not by intentionally doing something that should break it by changing the driver name from nvidia to foobar. X can also look for XF86Config in other locations like your home directory.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xwindows - Stuck At 640x480 For 2 Months :( ligerdude Linux - Newbie 8 10-11-2005 08:11 PM
Xorg stuck at 640x480 on Sis 5597/98 chipset chris_J_W Ubuntu 3 06-09-2005 01:34 PM
X.org stuck at 640x480 on Via KM400A rfarmer768 *BSD 2 12-23-2004 05:22 PM
Framebuffer stuck at 640x480 after upgrade to radeon slackwarefan Slackware 2 07-17-2004 01:20 PM
Stuck at 640X480 :( BigDaddy Linux - Software 1 09-28-2003 04:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:08 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration