LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-04-2004, 11:23 AM   #1
Hkrboy27
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Unhappy VMWare 4.5 Sound Issues Running Windoze under linux 64bit


Cant listen to any sound when running VMWare, too choppy, it seems to be related to mouse movement, when I move the mouse alot the sound is fine. But doing this is rather annoying. Running 2.6.8.1 FC2 64bit && VMWare 4.5.3 Its rather annoying and makes me revert to running native windoze xp home to watch stuff. (FC2 has NO multimedia support). Any suggestions?
 
Old 10-04-2004, 11:51 AM   #2
exodist
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Portland, Oregon
Distribution: Gentoo
Posts: 1,372

Rep: Reputation: 46
is the sound card on-board or pci? the onboards are cpu dependant, also what driver? oss or alsa? what video card/driver (framebuffer might use cpu enough to contribute) and also, do you have a 64bit specific distro? if it is not 64bit specific it might run ok but with a few qwerks like speed issues.
 
Old 10-04-2004, 03:18 PM   #3
Hkrboy27
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Distribution: Mandrake 9.2
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i forgot to mention that it does this with video too, any video doesn't update correctly unless i move the mouse.
FC2 64bit distro, got a compaq presario R3000z laptop; alsa, sound woks fine under linux; vmware isn't eating up my cpu when i listen to music or watch videos, it just isn't updating each frame (sort of like a video stream)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem running VMWare on Linux wslyhbb Linux - Software 2 12-02-2005 08:16 PM
Home Network Setup Help Linux Server running Windoze XP clients + ADSL router BeaverusIV Linux - Networking 10 04-22-2005 05:07 PM
Mandrake 9.1 running VMware 4, Permission issues Enigmus Linux - Software 2 08-10-2003 08:11 AM
VMWare from Inside Windoze???? shooter Linux - General 2 12-11-2002 01:05 PM
I'm running VMware on my linux system... ajcmmills Linux - General 2 01-20-2002 03:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:24 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration