LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-23-2002, 04:25 PM   #1
twk
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: Canada
Distribution: Fedora/RHEL
Posts: 152

Rep: Reputation: 31
Question questions


1.
I compiled 2.4.18 kernel because 2.4.5 that come with slack doesn't work with my Realtek network card. after install 2.4.18, everything works fine, except lilo vga mode. I read some old post about frambuffer, I did enable it,VGA TEXT mode and VESA VGA, but I still can't get high resolution (vga=791) during bootup. I was able to get vga=791 before with 2.4.5

2.

Also, during boot up I got couple msg about "modprobe: can't locate xxxxxxx", however my whole system works fine. Where/which file should I look to to see the modprobe settings..


thanks
 
Old 03-23-2002, 04:30 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
you did enable the experimental options in the code maturity section of menuconfig? what do you mean by "high" resolution? are you actually running a framebuffer already just in low res?? i'd presume you aren't
 
Old 03-23-2002, 05:02 PM   #3
hejduk
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Canada
Distribution: Slak 8.0
Posts: 39

Rep: Reputation: 15
In response to your second question try cd /etc/rc.d/. There will be a bunch of "rc" files, it will most likely be somewhere in rc.modules. It's kind of a big file so look at exactly what "xxxxxxx" is and try to narrow down what section it is in. Once you find it comment it out by putting a # sign in front of it.
 
Old 03-23-2002, 05:24 PM   #4
twk
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: Canada
Distribution: Fedora/RHEL
Posts: 152

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Quote:
Originally posted by acid_kewpie
you did enable the experimental options in the code maturity section of menuconfig? what do you mean by "high" resolution? are you actually running a framebuffer already just in low res?? i'd presume you aren't
Hi, I did enable the the experimental option in the code maturity section.

when I had 2.4.5, my text mode was 1024x768. Right now I am just in low-res...80x25. I did enble the framebuffer support, vga text mode support and vesa bga support for 2.4.18
 
Old 03-23-2002, 10:38 PM   #5
taz.devil
Senior Member
 
Registered: Nov 2001
Location: Wa. State
Distribution: Slackware
Posts: 1,261

Rep: Reputation: 45
#
# Console drivers
#
CONFIG_VGA_CONSOLE=y
CONFIG_VIDEO_SELECT=y
# CONFIG_MDA_CONSOLE is not set

#
# Frame-buffer support
#
CONFIG_FB=y
CONFIG_DUMMY_CONSOLE=y
# CONFIG_FB_RIVA is not set
# CONFIG_FB_CLGEN is not set
# CONFIG_FB_PM2 is not set
# CONFIG_FB_CYBER2000 is not set
CONFIG_FB_VESA=y
# CONFIG_FB_VGA16 is not set
# CONFIG_FB_HGA is not set
CONFIG_VIDEO_SELECT=y
# CONFIG_FB_MATROX is not set
# CONFIG_FB_ATY is not set
# CONFIG_FB_RADEON is not set
# CONFIG_FB_ATY128 is not set
# CONFIG_FB_SIS is not set
# CONFIG_FB_3DFX is not set
# CONFIG_FB_VOODOO1 is not set
# CONFIG_FB_VIRTUAL is not set
CONFIG_FBCON_ADVANCED=y
# CONFIG_FBCON_MFB is not set
# CONFIG_FBCON_CFB2 is not set
# CONFIG_FBCON_CFB4 is not set
CONFIG_FBCON_CFB8=y
CONFIG_FBCON_CFB16=y
CONFIG_FBCON_CFB24=y
CONFIG_FBCON_CFB32=y
# CONFIG_FBCON_AFB is not set
# CONFIG_FBCON_ILBM is not set
# CONFIG_FBCON_IPLAN2P2 is not set
# CONFIG_FBCON_IPLAN2P4 is not set
# CONFIG_FBCON_IPLAN2P8 is not set
# CONFIG_FBCON_MAC is not set
# CONFIG_FBCON_VGA_PLANES is not set
# CONFIG_FBCON_VGA is not set
# CONFIG_FBCON_HGA is not set
# CONFIG_FBCON_FONTWIDTH8_ONLY is not set
CONFIG_FBCON_FONTS=y
CONFIG_FONT_8x8=y
CONFIG_FONT_8x16=y
# CONFIG_FONT_SUN8x16 is not set
# CONFIG_FONT_SUN12x22 is not set
# CONFIG_FONT_6x11 is not set
# CONFIG_FONT_PEARL_8x8 is not set
# CONFIG_FONT_ACORN_8x8 is not set

I use 1024x768 also. Here is the video section of my 2.4.17 kernel config. It won't be any different. See if anything might have gotten passed over.
 
Old 03-24-2002, 01:06 AM   #6
twk
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: Canada
Distribution: Fedora/RHEL
Posts: 152

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Thanks.....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
basic questions on hostname and domain name + related postfix questions Moebius Linux - Newbie 7 09-04-2007 12:50 PM
Solaris - Questions! Questions! Questions! qs_tahmeed Solaris / OpenSolaris 2 07-16-2005 06:27 AM
window manager questions and/or theme questions t3gah Linux - Software 2 02-27-2005 05:16 PM
Some questions... CryptDragoon Linux From Scratch 2 02-04-2004 09:28 PM
few questions? pudhiyavan Linux - General 2 10-03-2003 08:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:17 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration