LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-29-2003, 11:34 AM   #1
liguorir
Member
 
Registered: May 2003
Posts: 256

Rep: Reputation: 30
Angry On Board Sound


I can't get on board sound to work with xawtv, kscd, gnomemeeting, etc. I was able to get a mono speaker ( one of two speakers ) working with ogle. Any ideas why?

Also, I need justification for my boss to but a new sound card for this PC - Sony VAIO.

Can I have recommendations. Do people feel that a pci sound card is better, and would probably function better that this unsupported sound chip? Or, if I keep hacken at the ALSA driver, do you think that I can get it to work.

Opinions welcomed.

Thanks,

Robert Liguori.
 
Old 06-29-2003, 11:55 AM   #2
Mega Man X
LQ Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: ~
Distribution: Ubuntu, FreeBSD, Solaris, DSL
Posts: 5,339

Rep: Reputation: 64
Hi!!!

You could try running sndconfig and try to set up your sound card. The best though, is always to have a non inbuilt sound card. I've bought a really cheap pci one called Zoltrix, a 4 speakers one . I actually choose that one because in the box it stands "Requires Win9x/ME/2k and Linux". Glad with this in the box, which btw, not many companies do it, I got the card for about 12-15 USD and works great
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 01:37 PM
No sound at all with FC4 and on board AC97 sound ATI motherboard janie Fedora 2 10-13-2005 12:50 PM
redhat 9 no sound with on board i810 sound bendo Linux - Newbie 1 02-18-2004 06:59 PM
VIA on-board sound object Fedora 9 02-16-2004 10:02 AM
On board sound and PCI Sound Card certifiableone Linux - Hardware 4 06-28-2003 10:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:29 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration