LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-05-2004, 01:25 AM   #1
ssmaitra
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2003
Location: New Delhi, India
Distribution: Fedora Core 4
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
No sound on Red Hat 8.0


OS: Red Hat 8.0

Whenever I log into into the KDE(Bluecurve) Desktop, I get the following error message in a pop up window.

+---------------------------------------------------------------------+
Error while initializing sound driver.
device /dev/dsp can't be opened (No such device)
The sound server will continue, using the null output device.
+----------------------------------------------------------------------+

Restarting the sound server also presents the same message as above.

Some time back, I had tried lots of things to get sound working on my system. I had succeeded to get sound working on my system. Now I have formatted my HDD & have re-installd Red Hat 8.0. Problem is, I had tried so many different things that I dont know which action of mine got the sound working.

I had managed to get sound working with OSS Drivers. So I expect the answer to my querries in that direction.

I wud be glad if someone could post also the section of Linux architecture which gets the sound working. Especially about modules, drivers and the relevant system files to edit.
 
Old 03-05-2004, 02:20 AM   #2
coolamit78
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: New Delhi, India
Distribution: RHEL AS 3/4, Windows XP
Posts: 546

Rep: Reputation: 31
Hello Siddhartha,

You get the error because the module for your soundcard isnt loaded in memory. Just go thru the thread below..and I am sure you'll get your sound working....The procedure is the same for both Red Hat 8 and 9.

http://www.linuxquestions.org/questi...threadid=93687

By the way, where's this BVCE located? I am asking this coz I've one B.V. located just a KM away frm my place...

Regards,

amit
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound in Red hat 8.0 tonan Linux - Hardware 4 09-28-2004 09:57 AM
No sound in Red Hat 9 theragsin Linux - Hardware 1 06-21-2004 06:14 PM
No sound Red Hat 9 brett108 Linux - Newbie 5 09-20-2003 05:10 PM
No Sound Red Hat 7.3 wavydavey Linux - Hardware 27 08-03-2003 01:21 AM
No Sound in Red Hat 8 cat5e Linux - Hardware 13 03-02-2003 02:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:54 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration