LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-25-2002, 08:39 PM   #1
vishrut
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2002
Distribution: gentoo
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
New Gentoo slow


I just finished install gentoo on my amd 1700 xp
everything runs fine except that when i am doing something cpu consuming my whole desktop slows down...
I am useiing KDE.
I had mandrake 9 before and this never happened.
now even mp3 get choppy if I move a big file between hard drives
I am lost...
help..
 
Old 12-26-2002, 03:16 AM   #2
crashmeister
Senior Member
 
Registered: Feb 2002
Distribution: t2 - trying to anyway
Posts: 2,541

Rep: Reputation: 47
What options did you use for the cflags and what kernel do you got in there?
 
Old 12-26-2002, 08:52 AM   #3
vishrut
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2002
Distribution: gentoo
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
CHOST='i686-pc-linux-gnu'
CFLAGS='-march=athlon-xp -mcpu=athlon-xp -O3 -pipe'
CXXFLAGS='-march=athlon-xp -mcpu=athlon-xp -O3 -pipe'

I upgarded to 2.4.20 from 2.4.19
didnt make much difference
 
Old 12-26-2002, 09:00 AM   #4
crashmeister
Senior Member
 
Registered: Feb 2002
Distribution: t2 - trying to anyway
Posts: 2,541

Rep: Reputation: 47
Looks good to me.All I can think of is trying the gentoo sources for the kernel or try to check with gtop or someting like that what is consuming that much of your CPU.Didn't have a problem like that with gentoo so far.
Do you use ext3? I heard something about a bug in the 2.4.20 kernel and ext3.Don't know much about it because I don't have a problem there.

Last edited by crashmeister; 12-26-2002 at 09:02 AM.
 
Old 12-26-2002, 09:22 AM   #5
vishrut
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2002
Distribution: gentoo
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I am using ReiserFS
could it be something to do with that?
is there a way to convert to ext3?
 
Old 12-26-2002, 10:12 AM   #6
crashmeister
Senior Member
 
Registered: Feb 2002
Distribution: t2 - trying to anyway
Posts: 2,541

Rep: Reputation: 47
No - don't worry about it.The bug was only about ext3.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse 9.2 & SATA - Slow, Slow, Slow jess1975 Suse/Novell 6 01-28-2007 12:17 PM
Slow NFS Mount between Gentoo & FreeBSD Gsee Linux - Networking 3 10-23-2006 04:34 PM
Slow drive access/gentoo/64bit corbintechboy Linux - Distributions 1 09-11-2005 10:56 PM
New Fedora Internet connection slow slow slow matrim Fedora 9 07-29-2005 01:39 PM
[gentoo] O so slow rt8139 SuperNull Linux - Distributions 4 03-14-2005 04:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:45 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration