LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-01-2003, 08:13 AM   #1
Hammett
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Barcelona, Catalunya
Distribution: Gentoo
Posts: 1,037

Rep: Reputation: 54
MEncoder segfault


Hi all!!!

I'm trying to encode a DVD using MEncoder, but i get asegfault, and i really don't know why....I've been looking to the mailing list on the mplayer home page, but found nothing tht could help me.

I put the output here:

Mplayer:
mplayer dvd://1 -dvd-device /dev/dvd -v -v -dumpstream -dumpfile "/tmp//rattle_and_hum_europe-cache"

Output:
Found NAVI packet! lba=0x2161D0 len=190
### CELL 19: Navi: 20/1 IFO: 20/1
Navi new pos=0x21628F
Found NAVI packet! lba=0x21628F len=168
### CELL 19: Navi: 20/1 IFO: 20/1
Navi new pos=0x216338
Found NAVI packet! lba=0x216338 len=177
### CELL 19: Navi: 20/1 IFO: 20/1
Navi new pos=0x2163EA
Found NAVI packet! lba=0x2163EA len=171
### CELL 19: Navi: 20/1 IFO: 20/1
Navi new pos=0x216496
Found NAVI packet! lba=0x216496 len=177
### CELL 19: Navi: 20/1 IFO: 20/1
Navi new pos=0x216548
Found NAVI packet! lba=0x216548 len=177
### CELL 19: Navi: 20/1 IFO: 20/1
Navi new pos=0x2165FA
Found NAVI packet! lba=0x2165FA len=182
### CELL 19: Navi: 20/1 IFO: 20/1
Navi new pos=0x2166B1
Found NAVI packet! lba=0x2166B1 len=121
### CELL 19: Navi: 20/1 IFO: 20/1
--- END OF CELL !!! ---
dvd_next_cell: next1=0x13
dvd_next_cell: next2=0x13
Core dumped

*** uninit(0xC8)

[[[uninit getch2]]]
vo: x11 uninit called but X11 not inited..

(it is really long, so i only put the last part)

MEncoder:

mencoder /tmp//rattle_and_hum_europe-cache -oac mp3lame -lameopts abr:br=192 -alang en -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4:vhq:vqmin=2:vbitrate=16000 -vf pp=de,crop=704:572:10:2,scale=480:-2 -alang en -o "/home/jordi/rattle_and_hum_europe.avi"

Output
CPU: Intel Pentium 4/Xeon/Celeron Northwood 2627 MHz (Family: 8, Stepping: 7)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags: Type: 8 MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2

Reading /home/jordi/.mplayer/codecs.conf: 61 audio & 157 video codecs
File not found: 'frameno.avi'
Failed to open frameno.avi
Reading config file /home/jordi/.mplayer/mencoder: No existe el fichero o el directorio
success: format: 0 data: 0x0 - 0x9C76000
MPEG-PS file format detected.
VIDEO: MPEG2 720x576 (aspect 3) 25,000 fps 9800,0 kbps (1225,0 kbyte/s)
[V] filefmt:2 fourcc:0x10000002 size:720x576 fps:25,00 ftime:=0,0400
==========================================================================
Opening audio decoder: [liba52] AC3 decoding with liba52
Using SSE optimized IMDCT transform
AC3: 5.1 (3f+2r+lfe) 48000 Hz 448,0 kbit/s
Using MMX optimized resampler
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, 16 bit (0x10), ratio: 56000->192000 (448,0 kbit)
Selected audio codec: [a52] afm:liba52 (AC3-liba52)
==========================================================================
Opening video filter: [expand osd=1]
Expand: -1 x -1, -1 ; -1 (-1=autodetect) osd: 1
Opening video filter: [scale w=480 h=-2]
Opening video filter: [crop w=704 h=572 x=10 y=2]
Crop: 704 x 572, 10 ; 2
Opening video filter: [pp=de]
==========================================================================
Opening video decoder: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough
VDec: vo config request - 720 x 576 (preferred csp: Mpeg PES)
[PP] Using external postprocessing filter, max q = 6.
Could not find matching colorspace - retrying with -vop scale...
Opening video filter: [scale]
The selected video_out device is incompatible with this codec.
VDecoder init failed
Opening video decoder: [libmpeg2] MPEG 1/2 Video decoder libmpeg2-v0.3.1
Selected video codec: [mpeg12] vfm:libmpeg2 (MPEG 1 or 2 (libmpeg2))
==========================================================================
MP3 audio selected
Building audio filter chain for 48000Hz/2ch/16bit -> 48000Hz/2ch/16bit...
Writing AVI header...
Violación de segmento ---> [B]segfault!!![\B]

Thanks in advance for help
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why does this code segfault? Yerp Programming 11 07-15-2005 04:38 PM
Realplayer SEGFAULT! Please Help! seran Linux - General 0 05-27-2005 09:48 AM
segfault in XLoadQueryFont() rexdp Linux - Software 0 05-13-2005 06:08 PM
Gate 88 segfault t3gah Linux - Games 1 03-21-2005 05:07 AM
Evolution SegFault granitepoint Linux - Software 0 01-12-2003 12:11 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration