LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-10-2005, 07:59 AM   #1
elempoimen
Member
 
Registered: Nov 2004
Distribution: Ubuntu 5.04
Posts: 55

Rep: Reputation: 15
KDE: Inter-process authentication problems


I'm having trouble with inter-process authentication in KDE 3.4 on Kanotix (although I've seen it on other distros, too).

Here are the symptoms:

- Sometimes (no rhyme or reason) when I kdesu, I receive an error saying, "Unable to enable inter-process communications for KDE. Authentication Rejected, reason: Non of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed."

- I am unable to access "Administrator Mode" in any of the kcontrol modules

- When I run Konqueror in root-mode in my user account, I stumble across errors and problems starting processes. For instance, I *sometimes* cannot type "media:/" in the location bar, because the media service is not running. But it works find in my user account (and it worked fine just now in a root-mode konqueror, as I tried to get the error message syntax).

I've tried deleting the .ICEauthority file in my user account, but this did no good. Any other ideas?
 
Old 06-10-2005, 10:48 PM   #2
elempoimen
Member
 
Registered: Nov 2004
Distribution: Ubuntu 5.04
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Replying to my own post here for the sake of documentation...

Apparently something got hosed in my user account. I simply logged out and logged in as root, changed the password on the user account, and all was well. I was even able to change it back to the original password after logging in once with the new password.

Just another testimonial as to why running as root is a bad idea. If I'd not had a clean root account, I would not have been able to fix this.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Authentication problems gubak Linux - Networking 6 03-20-2006 07:09 AM
inter-program communication Raspis21 Programming 9 07-22-2005 02:49 AM
Inter-office email heathpitts Linux - Newbie 1 06-03-2003 12:46 PM
Inter;aced VCD mrsolo Linux - Software 0 06-02-2003 01:18 AM
(inter)net problems with Red Hat 8.0 Zingaro2002 Linux - Networking 1 03-12-2003 10:53 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:54 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration